Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Online lunchlezing: Bob Hartog over ‘Zo houd je een stadsrand groen’

maarten van de ven

Op maandag 5 februari om 12:00 krijgt Rotterdam de boer op!-collega Bob Hartog het woord tijdens onze maandelijkse online lunchlezing. Bob werkt al jaren vanuit Natuurmonumenten aan de groene ‘Noordrand’ van Rotterdam: Rotterdamse polders waar stad & platteland elkaar ontmoeten en waar natuurinclusief geboerd wordt.

Samen met gemeente Rotterdam, lokale agrariërs en tal van partners heeft Natuurmonumenten zich ingespannen om het gebied ten noorden van het vliegveld open en groen te houden. De vogels, vlinders en bloemen keren hier nu terug in de wei, en boer en boswachter heten de Rotterdammer van harte welkom in de natuurpolders.

Tijdens de lunchlezing vertelt Bob over zijn werk, denk aan de recreatieve route het Polderpad, Belevenisboerderij Schieveen, Herenboeren De Vlinderstrik en het voedselbos Schiebroekse Polder. Ook de andere stadsranden van Rotterdam komen in zijn presentatie aan bod. Overal staat de groene ruimte rond de stad immers steeds opnieuw onder druk, terwijl het Rotterdamse platteland zo belangrijk is: voor welzijn en gezondheid van stadsbewoners, voor biodiversiteit, als productieruimte voor natuurlijk en lokaal voedsel en uiteindelijk ook voor het vestigingsklimaat van bedrijven en hun werknemers.

De lunchlezing is toegankelijk voor iedereen met interesse in het open houden van stadsranden en de mogelijkheden die ruimtelijke ordening en het creëren van draagvlak daarvoor biedt.

Aanmelden kan via deze link. Dan sturen we je de gegevens voor online bijeenkomst (via Zoom) toe. De lunchlezing duurt tot 13:00.

februari 05 2024

Details

Datum 5 februari
Tijd 12:00 - 13:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website