Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

OASE COLLEGE NIGHT – BOMEN

NIEUW bij OASE: De OASE COLLEGE NIGHT. Ze trappen de eerste editie af met het belangrijkste onderwerp in de menselijke geschiedenis danwel toekomst: bomen. OASE laat er geen gras over groeien: zonder bomen geen bossen, zonder bomen geen stoelen, zonder bomen geen zuurstof (of nou ja, niet genoeg) en zonder bomen geen hout. Voor deze editie werken ze samen met The Pollinators. Zij hebben november bestempeld tot Treevember: een hele maand in het teken van bomen.
Daarom nodigen ze deze avond 3 top sprekers op het gebied van (Rotterdamse) bomen uit. Voor het laatste nieuws over onze bebladerde vrienden:
  • De Stadsboswachter aka Willem de Feijter / 45 jaar / bomenfluisteraar & -kenner
    De Stadsboswachter doet wat je van iemand met zo’n naam mag verwachten: hij let op en zorgt goed voor ons stadse bos. Vanaf zijn bouwkeet bij Weelde én zijn kantoor in Arnhem is hij een hoop bomen door het land van dienst. Onlangs was hij in Zweden op dé internationale conferentie over bomen.Wat heeft hij daar allemaal gehoord en geleerd? Je hoort het in zijn college van 25 minuten met aansluitend een vraagronde.
  • Huib Sneep / 63 jaar / Boom-expert. Schiedammer Huib Sneep heeft in de afgelopen decennia naam gemaakt als één van de bekendste boom-kenners van Nederland. Heeft een gemeente een moeilijke boom die ze willen verplaatsen, bellen ze Huib. De Stadsboswachter begon zijn bomen carriere onder de vleugels van deze boom-chirurg. Wat komt er kijken bij het verplaatsen van een boom en wat voor toekomst ziet Huib voor zich met de bomen in de wereld? Je hoort het in zijn college van 25 minuten. Met daarna Q&A!
  • Ronald Loch / 60 jaar / Adviseur bomen bij gemeente Rotterdam.Heel de dag tegen bomen fluisteren doet onze Rotterdamse bomendokter Ronald Loch niet. Wel luistert hij naar ze. ‘’Ze vertellen mij veel. Staat de één goed in blad en de ander niet? Dan zegt de wat kalere boom: ‘Heéy er is iets ondergronds of in mijn stam aan de hand.Je hoort het al, Ronald heeft het beste voor met de bomen in de stad. Maar, hoe ziet Ronald de toekomst voor de Rotterdamse boom voor zich? Wat is de bekendste boom van Rotterdam? En zullen we binnenkort nog een paar duizend bomen gaan bijplanten in Rotterdam? Ronald deelt zijn verhalen met ons!

Praktische informatie

  • Aansluitend: BORREL met siroop van berkensap en bomenbier.
  • Datum: donderdag 10 november van 20:00-21:30 uur
  • Maximaal aantal bezoekers: 50
  • Tickets (€12,5 of €17,5 incl voedselbossenboekje) via https://oase.stager.nl/web/tickets
november 10 2022

Details

Datum 10 november 2022
Tijd 20:00 - 21:30
Kosten € 12.50
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Oase Duurzaam-sociale Broedplaats

Schiehaven 15
Rotterdam, Zuid-Holland 3024 EC Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisatoren

Oase
Phone: 06 42728542
Email:
The Pollinators
Website: Visit Organizer Website