Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwjaarsdag met de bomen – bosbad

Zin in een bijzondere nieuwjaarsduik? Neem dan een bosbad met gids Gudrun, en dompel je onder in het winterschoon van Trompenburg.

Open je hart

De eerste dag van het nieuwe jaar is een beetje een nieuwe start. Mensen nemen een nieuwjaarsduik, stoppen met roken en proberen weer eens een beter mens te worden.

Jij wil de transitie van het jaar ook uitlichten, maar dan op je eigen manier. In de natuur, in alle rust en bezinning.

Open je hart voor wat er gaat komen. Het slow walking bosbad deze dag is staat in het teken van overgangen, loslaten en het nieuwe leven. Laat het bij je binnenkomen en ervaar de vervulling die de natuur je kan geven. De bomen in hun winterse pracht, de zachtheid van de reuzensequoia, het plezier van de eik en de vervullende geur van de levensboom.

Nieuwjaar met de bomen

Bomen horen bij kerst en oud en nieuw als de poedersuiker op een oliebol: de kerstboom, de krans geurende dennentakken en het kerststukje met hulst. Ze staan symbool voor de kringloop van het leven en belichamen de hoop op nieuw begin, een nieuwe lente. De tuinen zijn in diepe rust en toch is er zoveel schoonheid. Misschien doet dit bosbad je denken aan je eigen ‘slow’ gaven en kwaliteiten, aan jouw manier van rust nemen. Wat je ook ervaart, het is welkom bij de bomen. Onderdeel van het bosbad is een uitgebreide Japans georiënteerde theeceremonie.

Wanneer:
Maandag 1 Januari
Start om 14:00 uur

Kosten:
€49,- p.p. excl. reguliere entree
25% korting op deelname met een Rotterdampas (€37,-)

Wat is bosbaden ook alweer?

Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek in het groen. Hier kom je met een korte meditatie aan. Dan begint jouw natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen. Je gebruikt al je zintuigen om contact te maken met de natuurlijke wereld.
Je voelt je net zo licht en vrij na een bosbad als na een fijne vakantie. Een bosbad betekent dat je figuurlijk een bad neemt in de atmosfeer van het bos. Erna kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanningen verdwijnen, je ervaart de verbinding met de omgeving en geniet van je ontdekkingen. Forest bathing is vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven.

 

https://bosbadderen.nl/events/nieuwjaarsdag-met-bomen/

 

januari 01 2024

Details

Datum 1 januari
Tijd 14:00 - 16:30
Kosten €49
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Bosbadderen
Phone: 0644377900
Email:
Website: Visit Organizer Website