Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Knoppenexcursie Staelduinse Bos

Ontdek de geheimen van het voorjaar in de knoppen van bomen in het Staelduinse bos. In deze tijd van het jaar denken velen dat er niets te zien is in de natuur. Niets is minder waar! De bomen en struiken zijn dan misschien kaal, maar er is volop leven in het Staelduinse bos. Je vraagt je af wat er te zien is in een ‘kaal’ bos? Je staat er versteld van als je even verder kijkt en openstaat voor dit stukje natuurbeleving. Hoewel de bomen en struiken in de winter geen bladeren hebben, herbergen de knoppen de geheimen van het voorjaar en zijn de diverse bomen aan de knoppen goed te herkennen. Zo zal je zien dat ondanks de winterrust het bos leeft en kan worden beleefd.

Praktische informatie

  • Op zondag 5 februari neemt een natuurgids van “De Vrienden van het Staelduinse Bos” je graag mee in een rondwandeling door het bos op zoek naar de knoppen.
  • Aanmelden. Aanmelden kan bij familie Van Drongelen via 0174-631 427 of per email: aatendiek@gmail.com. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.
  • Wisselende tentoonstelling – d’Oude Koestal. Breng na de wandeling nog een bezoek aan d’Oude Koestal. Dit bezoekerscentrum wordt beheerd door de vrijwilligers van de vereniging “Vrienden van het Staelduinse Bos”. Op de zolder van bezoekerscentrum is o.a. een wisselende flora en fauna tentoonstelling en op de begane grond is een vaste expositie over de natuur en het gebied.
februari 05 2023

Venue

Bezoekerscentrum ‘d Oude Koestal

Peppellaan 4
´s–Gravenzande, Zuid Holland 2691 NG Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisatoren

Vrienden van het Staelduinse bos
Email:
Website: Visit Organizer Website
Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website