Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Heerenhuyskamerconcert: De Bezetting speelt

Ensemble ‘De Bezetting Speelt’ met werk van onder andere Telemann, Britten en Say. Drie blazers van het tienkoppige kamermuziekensemble ‘De Bezetting Speelt’ brengen een bijzonder afwisselend programma met onder andere een mooie opening van Telemann, verrassende verhalende muziek van Britten naar verhalen van Ovidius en muziek met een Turkse achtergrond van Fazil Say. Geworteld in de historische Rotterdamse wijk Delfshaven, ontwikkelt ‘De Bezetting Speelt’ al 15 jaar een zeer afwisselende programmering van kamermuziekwerken op het hoogst mogelijke niveau. Met een ensemble van vijf strijkers en vijf blazers variëren zij in een bezetting van twee tot tien musici waarmee zij alle kanten op kunnen.
In dit concert brengen Annet Karsten op fagot, Alexander van Eerdewijk op hobo en Imre Rolleman op fluit een afwisselend programma met solo’s, een duet en trio’s.

Over de musici:

Annet Karsten studeerde fagot aan het Amsterdams Conservatorium bij Joep Terweij. Ze was fagottist bij de Radio Kamer Filharmonie, totdat het in 2013 opgeheven werd. Zij is vanaf de oprichting in 2004 verbonden aan De Bezetting Speelt, daarnaast is ze als freelancer werkzaam als fagotdocent en graag geziene gast bij diverse orkesten. Sinds enige jaren werkt ze ook als muziekdocent voor Hallo Muziek in het primair onderwijs.

Alexander van Eerdewijk studeerde hobo aan het Amsterdams Conservatorium bij Jan Spronk, Pauline Oostenrijk en Ernest Rombout. Hij vervolgde zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Maarten Dekkers en Aisling Casey. Vanaf 2014 is hij als hoboïst en arrangeur verbonden aan De Bezetting Speelt. Daarnaast is hij als freelancer werkzaam bij diverse orkesten.

Imre Rolleman studeerde fluit bij Jo Hagen aan het Rotterdams Conservatorium. Vanaf de oprichting in 2004 is hij verbonden aan De Bezetting Speelt. Als freelancer is hij werkzaam bij diverse orkesten en actief als fluitdocent en dirigent.

Programma:

Georg Philipp Telemann – Trio, TWV42:e2

Pierre Octave Ferroud – delen uit: Trois Pièces pour flûte seule

Heitor Villa-Lobos – Bachianas Brasileiras No. 6 for flute and bassoon

Benjamin Britten – delen uit: Six Metamorphoses after Ovid, opus 49

Fazil Say – Mayis 2020

Julius Röntgen – Trio, opus 86

Praktische informatie

  • Zondagochtend 17 september 11:30 uur in het Heerenhuys in het Park.
  • ticket  €7,50
  • ontbijt en concert volwassenen €20,-
  • Kinderen gratis
  • Ontbijt en concert kinderen ( 6 t/m 18 jaar) €12,50
  • Tickets HIER
september 17 2023

Details

Datum 17 september 2023
Tijd 11:30 - 13:00
Kosten € 7.50
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Heerenhuys in Het Park

Baden Powelllaan 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3016 GJ Nederland

Visit Venue Website

Organisator

Dudok in het Park
Website: Visit Organizer Website