Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Doe mee met de fotowalk workshop op Buitenplaats de Tempel.

Vanaf april kan iedereen de lente beleven op de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam Overschie. De vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben de winter doorgewerkt om de tuinen en het oude parkbos van deze ruwe diamant verder in oude luister te herstellen. Tijdens Pasen en op zondagmiddagen zal bij mooi weer de foodtruck weer geopend zijn en vrijwillige boswachters zijn dan aanwezig om je vragen te beantwoorden. Om het seizoen in te luiden wordt 2 april een fotografieworkshop gegeven.

 Fotowalk met Vlinderlin

Natuurliefhebber Linda Smit van het populaire Instagram-account @Vlinderlin geeft zondag 2 april om 13.00 uur een workshop fotograferen met je smartphone. Tijdens een twee uur durende wandeling over de buitenplaats komen onderwerpen aan bod als lichtgebruik, scherpte/diepte, compositie en beweging. Hierna ga je je foto’s nabewerken en leer je je mooiste foto te versterken onder het genot van koffie of thee en wat lekkers. Via de website van Natuurmonumenten kun je je inschrijven. De groepsgrootte is beperkt om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Vis je achter het net, hou dan het Instagram-account @Natuurmonumenten_DeTempel in de gaten voor mogelijk toekomstige workshops!

Kosten Volwassen

  • Normaal€ 37,50
  • Ledenprijs€ 26,25
  • Bestel HIER je Ticket

Foto van de maand

Als je tevreden bent met je eindresultaat kan je zelfs een foto uploaden (jpeg) op de site van Natuurmonumenten. Er is een competitie voor natuurfoto’s en één voor foto’s van cultureel erfgoed. Op De Tempel kan je voor beide categorieën natuurlijk gaan! Als je meedoet maak je kans op een mooie afdruk van je foto of 10 euro korting voor een uitje. Informatie over de spelregels vind je via de pagina foto-van-de-maand Daar zie je ook de voorgaande winnaars!

Dag sneeuwklokjes, hallo speenkruid!

Geen fotografieliefhebber? Na de massale bloei van de sneeuwklokjes, toont nu het gewoon speenkruid zijn pracht. Tuinbaas Maarten Vos van Natuurmonumenten: “Vorig jaar benamen de brandnetels het zicht nog op deze laagbloeidende voorjaarsbloeier, maar nu mogen ze gezien worden. Met dank aan de beheervrijwilligers, die in weer en wind ook deze winter weer trouw zijn blijven komen. Hopelijk valt het de bezoekers ook op. En er komen na de sneeuwklokjes natuurlijk nog meer soorten stinzenplanten tevoorschijn.” Het gewoon speenkruid behoort tot de ranonkelfamilie. Oude namen voor deze plant zijn ‘vijgwortel’, ‘oaneklootjes’ en ‘katteklootjes’. De vorm van de knollen die op kleine speentjes lijken zou de plant haar huidige naam hebben gegeven.

Herstelwerkzaamheden op de buitenplaats

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Oud-Overschie. De locaties maken deel uit van het natuurrecreatiegebied Noordrand van Rotterdam.

De buitenplaatsen zijn eigendom van gemeente Rotterdam en sinds eind 2021 zijn de parken in beheer bij de boswachters van Natuurmonumenten. Samen werken ze de komende jaren aan het herstel zodat De Tempel voor een breed publiek toegankelijk wordt en – net als waar de buitenplaatsen oorspronkelijk voor bedoeld zijn – je even de drukte van de stad kunt ontvluchten.

Parkeren

Kom je met de auto volg dan voor het park de borden ‘Buitenplaats De Tempel’ naar de parkeerplaats aan de West-Abtspolderseweg. Gratis parkeren voor leden van Natuurmonumenten.

Aanvullende informatie

Op de volgende pagina’s vind je de volledige informatie om je bezoek te plannen:

Inschrijven workshop

Buitenplaats De Tempel algemeen

 

april 02 2023

Details

Datum 2 april 2023
Tijd 13:00 - 15:00
Kosten €37.50
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

buitenplaats de Tempel

West-Abtspolderseweg
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website