Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dead Duck Day

Maandag 5 juni is het weer Dead Duck Day. Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het European Bureau van Improbable Research nodigden belangstellenden uit om zich om 17:55 uur precies te verzamelen in het Museumpark naast de glazen nieuwbouw van het museum. De korte openluchtceremonie (gepresenteerd door Kees Moeliker) vindt plaats onder het in 2013 onthulde Dead Duck Gedenkteken op de glazen gevel van het museum.

Raamslachtoffers
Behalve het herdenken van de dramatische dood van het eerste ‘slachtoffer’ van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend vraagt Dead Duck Day aandacht voor de miljarden (andere) vogels die jaarlijks wereldwijd tegen glazen gebouwen om het leven komen. Hierbij wordt het publiek gevraagd mee te denken over oplossingen voor dit probleem.

Toeschouwers die tijdens de ceremonie een origineel Dead Duck Day t-shirt dragen, maken kans op een (1) gesigneerd exemplaar van het inmiddels bijna antiquarische boek ‘De eendenman’.

Na afloop wordt volgens traditie (en op eigen kosten) het zesgangen-eendenmenu genuttigd bij restaurant Tai Wu, Mauritsweg 24-25, Rotterdam. (Graag zelf reserveren, onder de naam Dead Duck Day)

Tijd & locatie: maandag 5 juni 2023, om 17:55 uur precies, in het Museumpark naast de glazen nieuwbouw van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345. Aankomst bij het restaurant om circa 18:45 uur.

Lees HIER meer over Dead Duck Day

 

juni 05 2023

Details

Datum 5 juni 2023
Tijd 17:55 - 18:45
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website