Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BOVENOP ZUID -ROTTERDAMSE DAKENDAGEN 2023

Naast het jaarlijkse festivalweekend (1 t/m 4 juni) organiseren de Rotterdamse Dakendagen in 2023 ook weer een project dat de hele maand juni te bezoeken is: Bovenop Zuid! Van 1 t/m 30 juni transformeert Rotterdamse Dakendagen de zes voetbalvelden aan ruimte op het dak van Winkelcentrum Zuidplein tot een art park op hoogte. Boek nu je tijdslot!

KLEURRIJK MAANLANDSCHAP BOVENOP WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN

Zuidplein is een belangrijk ov-knooppunt met een van de grootste busstations van Nederland. In de afgelopen jaren is het gebied eromheen (ook wel Hart van Zuid genoemd) ingrijpend veranderd door nieuwbouw en vernieuwing van de openbare ruimte. Het gelijknamige winkelcentrum vierde in 2022 het 50-jarige bestaan en is toen grootscheeps gerenoveerd. Rotterdammers en bezoekers uit de regio komen er al decennia om te winkelen en lekker te eten, maar nog nooit eerder waren ze welkom op het dak. Daarboven ligt maar liefst zes voetbalvelden aan ruimte op verschillende hoogtes. Het dak voelt aan als een desoriënterend maanlandschap van klimaatkasten en gebouwtjes, waar kunstenaars verhalen uit de wijk tot leven brengen door de wanden en oppervlakten op het dak te beschilderen. De expo op het dak smelt samen met de omgeving voor een hele bijzondere wandeling. Zo zag je Zuidplein nog nooit!

TOEGANG KOST €3,50

Volwssenen bezoeken Bovenop Zuid voor €3,50. Een ticket voor een volwassene + een kind (<15 jaar) kost €5,50.

KUNST OP DAKEN

Dit is niet het eerste jaar waarin kunst op het dak onderdeel uitmaakt van de Rotterdamse Dakendagen. In 2019 lagen er al Sleeping Giants van het Franse kunstenaarsduo Ella & Pitr op het dak van Zwemcentrum Rotterdam (ook op Zuidplein) en de Maassilo. En in 2022 was een groot kunstwerk van Leon Keer op het dak van de Lijnbaan onderdeel van de expositie op de Rotterdam Rooftop Walk. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke kunstenaars in mei 2023 op het dak van Winkelcentrum Zuidplein aan de slag gaan.

juni 01 2023
  ·  
juni 30 2023

Details

Start 1 juni 2023 @ 12:00
Eind 30 juni 2023 @ 19:00
Kosten €3.5
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

metrostation Zuidplein

Zuidplein
Rotterdam, zuid holland 3083bc Nederland

+ Google Maps

Organisator

Rotterdamse dakendagen
Email:
Website: Visit Organizer Website