Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bomen in het Zonnetje: Bomenexcursies en bomenspeurtochten

Natuurlijk Rotterdam, KNNV afdeling Rotterdam, e.o. organiseert op 24 september en op 1 oktober een bomenspeurtocht en een bomenwandeling rondom de kinderboerderij De Blijde wei in Ommoord, in het kader van de Week van de Veldbiologie. Mensen en bomen zijn met elkaar verbonden. Mensen hebben bomen nodig, al duizenden jaren. Het Ommoordse Veld bestaat voor een gedeelte uit een authentiek stukje polderland, zoals het was rond de 20e eeuw. Het wordt door velen gezien als het mooiste stukje groen in de deelgemeente Prins Alexanderpolder in Rotterdam.

Agenda

24 september van 11:00 – 12:30 uur een doe-het-zelf Bomenspeurtocht Ommoordse Veld.

De Bomenspeurtocht is voor € 1,- verkrijgbaar bij de natuurbegeleider van de KNNV Natuurlijk Rotterdam e.o., die te vinden is tegenover de horeca van de boerderij de Blijde Wei.

24 september van 14:00 – 15:30 uur, wandeling Bomenverhalen uit het Ommoordse Veld.

Bomenverhalen over hoe mensen deze bomen gebruikten. Er zijn hieraan geen kosten verbonden.

 1 oktober van 11:00 – 12:30 uur een doe-het-zelf Bomenspeurtocht Ommoordse Veld. De Bomenspeurtocht is voor € 1,- bij de kraam van Natuurlijk Rotterdam op te halen.

 1 oktober van 14:00 – 15:30 uur, wandeling Bomenverhalen uit het Ommoordse Veld, over hoe mensen deze bomen gebruikten. Er zijn hieraan geen kosten verbonden.

Bij alle activiteiten leren de deelnemers diverse bomen herkennen en begrijpen. Want via een naam kan je een band met een boom opbouwen en mee helpen om deze te behouden. Tijdens de speurtocht maken de deelnemers kennis met 14 soorten bomen.

Tijdens de wandeling Bomenverhalen wordt naast informatie en ervaringen uitgewisseld ook een toelichting gegeven over apps om een bijdrage te leveren om planten en dieren uit de natuur te herkennen. Binnen een paar seconden zie je welke soort vlinder, vogel, boom, struik of paddenstoel je gevonden hebt.

In de wandeling leren de deelnemers ook hoe je een bijdrage kunt leveren aan een citizens science project en het gebruik van apps waarmee je de soorten dieren en planten kunt herkennen en een naam kunt geven.

Johan Hendrik Weissenbruch, 1834 – 1903
Johan Hendrik Weissenbruch, 1834 – 1903

Praktische informatie

  • Startpunt: Kinderboerderij de Blijde Wei. Bergse Linker Rottekade 435 in Rotterdam.
  • Aan de bomenwandelingen kunnen per keer 10 deelnemers deelnemen
  • opgeven via natuurlijkrotterdam@knnv.nl. Na aanmelding volgt een bevestiging.

Week van de Veldbiologie

Deze activiteiten vinden plaats in het kader van de Week van de Veldbiologie, deze week wordt door de landelijke KNVV georganiseerd. Door het land worden tientallen natuuractiviteiten georganiseerd, zie https://knnv.nl/weekvandeveldbiologie/

Kijk ook eens op de website van de lokale afdeling van de KNNV in Rotterdam: Natuurlijk Rotterdam

 

oktober 01 2022

Venue

Kinderboerderij de Blijde Wei

Bergse Linker Rottekade 435
Rotterdam, Zuid-Holland 3069 LV Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website