Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek het mobiele infopunt en de foodtruck op Buitenplaats De Tempel

Wat is er dan fijner dan te wandelen over een sprookjesachtige buitenplaats aan de rand van Rotterdam? Iedere zondag heten enthousiaste vrijwillige boswachters je welkom bij het mobiele informatiepunt in de boomgaard van De Tempel. Voor een heerlijk hapje en drankje tijdens je bezoek aan De Tempel ga je naar de uitspanning bij het koetshuis waar De Keuken van San voor een versnapering zorgt! Ontsnap even aan de drukte van alledag en wandel mee over de eeuwenoude lanen en romantische slingerende paden.

Foodtruck tussen walnoot- en fruitbomen

Bij het mobiele informatiepunt kom je alles te weten over deze bijzondere historische plek. Even relaxen na de wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden? Voor een hapje en drankje strijk je neer – tussen de fruit- en walnootbomen – bij de foodtruck met de heerlijk lokaal gemaakte lekkernijen van De Keuken van San.

Herstel van de buitenplaats

Sinds september 2021 is Natuurmonumenten de beheerder van Buitenplaats De Tempel. De komende jaren werken de boswachters samen met de gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland om de buitenplaats verder te herstellen, maar je kunt gerust een kijkje komen nemen! Wandel over de prachtige eeuwenoude lanen, over sierlijke bruggetjes en langs de theekoepel.

Kom langs in de boomgaard

Vrijwillige boswachters staan bij mooi weer iedere zondag van 12.00 uur tot ongeveer 16.30 uur bij het koetshuis klaar om je te vertellen wat de hotspots op de buitenplaats zijn. Ook vind je hier de foodtruck met de lekkernijen van De keuken van San. De vrijwilligers verkopen van daaruit de lokaal geproduceerde hapjes met natuurlijk een goede kop koffie, thee of fris.

  • Let op: dit is geen begeleide wandeling. Je kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken over De Tempel.
  • Let op: wanneer de weersvoorspelling slecht is, zullen het informatiepunt en de foodtruck niet open zijn. Volg ons Instagram-account @Natuurmonumenten_DeTempel voor de laatste informatie.

Maak een wandeling over De Tempel

Over de buitenplaats loopt een wandelroute van 2 km. Voor de lange-afstandswandelaars is er een ongemarkeerde polderwandeling van 24 km beschikbaar vanaf de buitenplaats.

Bereikbaarheid

Vanaf de A13 en de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. De parkeerplaats ligt aan de West-Abtspolderseweg en staat duidelijk aangegeven op de borden. Al direct zie je de slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart en iedereen kan binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van de vereniging parkeren gratis. Uiteraard kun je ook met de fiets naar Buitenplaats De Tempel toe komen. Er is plek om je fiets te parkeren bij de parkeerplaats of vooraan bij de Delftweg.

Praktische informatie

Gekozen tijd:

Kosten

Volwassen

  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen

  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
september 03 2023

Venue

buitenplaats de Tempel

West-Abtspolderseweg
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten