Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Avondnatuurwandeling door het Waalbos

Avond-natuurwandeling door het Waalbos

Op verschillende avonden organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling in het Waalbos. Ga je mee wandelen tot het donker wordt, ca. 1,5 uur? De weidevogels (kievit en tureluur) zijn weer terug en hebben al nestjes gemaakt in de graslanden. Ook zijn al diverse zangvogels te zien: zwartkop, heggemus, winterkoning, tjiftjaf, kneu, cetti’s zanger, putter en groenling en zanglijster. Ook zijn er verschillende ganzensoorten te zien in het Waalbos en met een beetje geluk ook roofvogels zoals torenvalk, buizerd maar ook bruine kiekendief. Deze jagen op muizen. Ook zijn er verschillende eenden soorten te zien als krakeend, slobeend, kuifeend en wilde eend.

Praktische informatie

  • De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell.
  • Er kunnen maximaal 20 mensen meewandelen.
  • Aanmelden kan via info@onswaalbos.nl
  • Er zijn avondwandelingen gepland op de volgende data:  Dinsdagavond 11 april, 2 mei, 6 juni, en een midzomerwandeling op woensdagavond 21 juni, aanvang 21.00 uur

Over

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. Zo is er een oeverzwaluwwand, een ooievaarspaal en een torenvalkkast geplaatst en is een hoop grond aangebracht voor de ijsvogel, zodat ie daar zijn nest kan graven. Ook is er een kabouterpad gemaakt voor de kleintjes.

juni 06 2023

Venue

Parkeerterrein bij restaurant Ross Lovell

Waalweg
Rijsoord, Zuid-Holland 2988 BB Nederland

+ Google Maps

Organisator

ONSWAALBOS
Email:
Website: Visit Organizer Website