Rotterdamse bomenroute, wandeling langs 22 monumentale bomen

Trek je wandelschoenen aan en leer meer over het groen in de stad met de wandelroute van ongeveer vier kilometer door het centrum van Rotterdam. Een gebied met een aantal monumentale bomen.

Sommige staan er al meer dan 100 jaar. Anderen zijn een stuk jonger, maar allemaal met een verhaal. Deze route vol bezienswaardigheden neemt je mee langs bijzondere bomen in het centrum.

Soms monumentaal, altijd met verhaal

Het centrum is naast alle bebouwing groener dan je denkt. Je hebt de wijktuin in het Oude Westen en het museumpark, maar ook een aantal hofjes met veel groen en natuurlijk de bomen langs de singels, lanen en straten. Ondanks het bombardement van 1940 staan er ook monumentale bomen. Leer het verhaal kennen, want dit zijn geen gewone bomen. Naast bomen is er ook aandacht voor bijzondere pleinen, parken, hofjes en tuinen.

Gratis downloaden

U kunt de route langs 22 monumentale bomen hieronder downloaden. De download biedt het kaartje en de bijbehorende informatie over de bomen en andere bezienswaardigheden. De route start op Rotterdam Centraal en duurt ongeveer 1,5 uur.