Help de padden oversteken in Schiedam-Noord!

De natuurvereniging KNNV afd. Waterweg Noord zoekt bewoners die willen helpen bij het overzetten van padden in Schiedam-Noord. De overzetter bepaalt zelf wanneer hij of zij wil lopen.

Help padden de weg oversteken!

Rond februari / maart ontwaken padden uit hun winterslaap en trekken zij tot half april naar hun geboortesloot om eieren af te zetten.In het groene gedeelte van Schiedam-Noord steken veel padden over de weg maar worden hierbij helaas door het verkeer regelmatig overreden. Om verkeer te waarschuwen plaatst Irado langs de bekende paddenroutes verkeersborden met een adviessnelheid van maximaal 30 kilometer per uur.

Vraag nadere informatie aan via secretaris@waterweg-noord.knnv.nl of bel bij Geert van Poelgeest 06 – 33 00 17 42.

 

Wat is en doet de KNNV afdeling Waterweg Noord?

De KNNV afd. Waterweg is een vereniging voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, onze  passie delen en beschermen van de natuur. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is een contactpersoon.

 

Lees HIER meer over KNNV Waterweg Noord

De foto is gemaakt door: Lotty Sonnenberg