Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Het Nationale Boomspiegelfeest: een hele week

De datum van het Boomspiegelfeest is bekend! Van 1 t/m 9 oktober 2022 barst het feestje voor de beestjes los. De komende editie van het Nationale Boomspiegelfeest is niet op één dag, maar duurt een hele week. Hiermee willen de Guerilla gardeners wat meer flexibiliteit inbouwen voor partners,  die de campagne lokaal oppakken.

Editie 2022 van 1 t/m 9 oktober

Komende editie gaan de Guerilla Gardeners (GG) nog een aantal dingen net iets anders doen:

 • Meer aandacht voor hele straten
  Een boomspiegel voor je deur opfleuren is al geweldig voor je uitzicht en voor de insecten die je helpt, maar als je dat gelijktijdig doet met je buren is het ook nog eens gezellig. Voor de biodiversiteit heeft zo’n rijtje groene boomspiegels ook meer impact. We moedigen daarom mensen aan om met hun hele straat aan de slag te gaan. Als we de financiering rondkrijgen gaan we zelfs hele plantenpakketten weggeven.
 • Wedstrijd in juni
  de GG wedstrijd voor de mooiste boomspiegel doen ze niet langer gelijktijdig met het Boomspiegelfeest in oktober. De wedstrijd vindt nu plaats in juni; een tijd dat veel boomspiegels prachtig bloeien.
 • Telling!
  De GG maken beter zichtbaar hoeveel boomspiegels er zijn vergroend.
 • Slimmere ondersteuning partners
  Achter de schermen werken de GG in de voorbereiding samen met gemeenten. De ondersteuning aan gemeenten gaa nze slimmer oppakken. Zo adviseren ze gemeenten om samen te gaan werken met een lokale organisatie die de communicatie op kan pakken.

Meer weten? de GG slaan ook dit jaar opnieuw de handen ineen met Stichting Steenbreek. Zij publiceerden een interview met Jenny van de Guerrilla Gardeners met een terugblik op vorig jaar, en een vooruitblik op komende oktober.

Voor meer informatie zie de website van de Guerilla Gardeners

oktober 01 2022
  ·  
oktober 09 2022

Details

Start 1 oktober 2022
Eind 9 oktober 2022
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Guerilla Gardeners
Email:
Website: Visit Organizer Website