oeverloop, Hoekse waard

Aanmelden voor 32e oeverloop Hoeksche Waard 18, 19 en 20 augustus 2023

Met de Oeverloop de Hoeksche waard rond. De werkgroep Oeverloop van HWL  organiseert ook in 2023 weer de Oeverloop. Deze zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 augustus 2023. Je bent van harte uitgenodigd mee te lopen met deze prachtige wandeltocht. Wees er snel bij want vol is vol!

Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt is de basis waar we op 18 augustus om 8.00 uur starten en 20 augustus om ca. 17.00 uur afsluiten. Het doel is genieten van de mooie en vaak onbekende natuur langs de oevers van de Hoeksche Waard. Het is een pittige driedaagse natuurwandeling waarop ca. 28 kilometer per dag wordt gelopen wordt. De bus brengt ons elke dag terug naar Klein Profijt. Het is de bedoeling dat je alle drie dagen loopt (dus inschrijving voor één of twee dagen kan niet)  Het verdient aanbeveling om als voorbereiding een paar forse wandelingen te maken, ook over onverhard terrein. Er wordt een redelijk tempo gelopen en over een aantal hekken geklommen! Voor alle deelnemers aan de Oeverloop geldt natuurlijk dat je zorgt in goede loopconditie te zijn. Deelnemers lopen voor eigen risico mee!

De deelnemerskosten voor deze drie dagen zijn 90 Euro voor leden van het HWL en 100 Euro voor niet-leden. Dit is inclusief drie lunches en diner op vrijdag en zaterdag. Kosten kamperen, inclusief ontbijt, 10 Euro. Voor de jeugdigen onder de 16 jaar is deelname gratis.

Aanmelden

Je kan aanmelden voor deelname door zo spoedig mogelijk het totale bedrag voor het aantal deelnemer (s) over te maken op IBAN nummer NL98 INGB 0009 0899 69 t.n.v. Ver. Beh v Natuur, Landsch en Dorpssch Hoeksche Waard. Vermeld daarbij “Oeverloop”, naam en voornaam en adres. Betalen geldt als deelname (tot en met 75 deelnemers). Er volgt een bevestiging. Om je aanmelding compleet te maken verzoeken we je een e-mail te sturen aan oeverloop@outlook.com met de volgende gegevens:

· laatste 4 cijfers gebruikt banknummer

· naam of namen van deelnemer (s) waarvoor betaald is

· adres met postcode

· telefoonnummer

· kamperen?

Ben je vegetariër , dan dien je dit ook via deze mail door te geven. We trachten hier dan rekening mee te houden.

Overnachten kan in eigen tentjes bij Klein Profijt aan de Oude Maas; eenvoudig sanitair is aanwezig en voor kampeerders wordt een ontbijt verzorgd. Anders dan voorgaande jaren vragen we nu een vergoeding van 10 Euro voor het kamperen en het ontbijt.

Meer informatie kunt u krijgen bij Truus Meijer, tel. 06-51549146, Marcel Jongenengel, tel. 06-20447480,Klein Profijt, tel. 0186-621888 of kleinprofijt@HWL.nl.

Bijzonderheden

· Door omstandigheden zou het kunnen gebeuren dat we krap komen te zitten in voetverzorgers. Mocht je ervaring hebben in het verzorgen van blaren of dit willen leren dan verzoeken we je contact met ons op te nemen. Ook hiervoor kan je een email versturen aan Oeverloop@outlook.com.

· Er vinden deze zomer veel werkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. De Kiltunnel is dan vaak vrij van tol. Hier kan je meer informatie vinden.

 

BRON: Hoeksewaardse landschap (HWL)