Vogelboulevardroute Zuid Hollands Landschap

Een stevige wandeling voor vogelliefhebbers. Waar ooit de Nieuwe Maas in de Noordzee uitmondde, dwaal je nu door een gevarieerd decor van duinen, een landgoedbos, slikken en rietvelden. Juist de contrasten – soms doemen de kranen van de Maasvlakte op aan de horizon – maken dit tot een boeiende ontdekkingsreis. Het vogelaanbod is al net zo gevarieerd: van wielewaal tot ijsvogel, lepelaar en nachtegaal. Ook volop kans op reeën.

Enkele hoogtepunten
1. Landgoed Mildenburg
2. Bunkers
3. Tenellaplas
4. Slikken van Voorne
5. Oostvoornse Meer
6. Groene Strand
7. Lagune en vogeleiland

De route is 15,5 km lang. Met de extra routeopties wordt de route 17,6 km lang. De route inkorten kan eenvoudig met behulp van de wandelknooppunten. In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en – geluiden hebben de route echt wat extra’s gekregen. Deze route behoort tot de Wandel Top 10 van het Zuid-Hollands Landschap! Vraag de wandel Top 10 HIER gratis aan!

Praktische info

Parkeren
Starten en parkeren bij Toeristisch Overstappunt Oostvoorne, Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Volg vanuit Oostvoorne de borden richting strand, dan Strandweg uitrijden tot einde.
Openbaar vervoer
Bus 103 rijdt van metrostation Spijkenisse Centrum naar Oostvoorne. Uitstappen bij bushalte De Ruy. Zie 9292.nl.
Aangelijnd
Honden zijn aangelijnd welkom.
Ongeschikt
Voor mindervaliden is vanaf Bezoekerscentrum Tenellaplas een aparte route aangelegd: de Bosmuisroute.