Uitstel jaarlijkse schoonmaak grienden en oevers Oude Maas

Vanwege Corona en de richtlijnen en adviezen hierover van de overheid is besloten om de jaarlijkse grote schoonmaak van delen van de Carnisse Grienden, natuurgebied Klein Profijt, de Rhoonse Grienden en van de Johannapolder dit jaar uit te stellen. Sedert 1978 gebeurt dit vrijwilligerswerk in begin maart in deze bijzondere natuurgebieden op de noordelijke oevers van de Oude Maas.

De jaarlijkse schoonmaak verplaatst naar het najaar

Dit jaar zal, als de omstandigheden het toelaten, de schoonmaak plaatsvinden op zaterdag 6 november 2021. Dit gezamenlijke besluit van de organiserende verenigingen De Carnisse Grienden, Lionsclub Rhoon Oude Maas en van Tafelronde 154 Rhoon is genomen in de verwachting dat op deze datum in het najaar de klus alsnog verantwoord en veilig zal kunnen plaatsvinden. Hierbij is onder andere rekening gehouden met de vanaf medio maart gesloten schoonmaak-periode in de natuurgebieden vanwege het dan begonnen broedseizoen, met het wisselende getijden-regime van de rivier en met de soms dichte begroeiing ter plaatse. Bovendien gaat dan het opruimwerk op zaterdag 6 november samenvallen met de jaarlijkse, landelijke actie ‘Natuurwerkdag’ van de Provinciale Landschappen in ons land.

Details over de verplaatste schoonmaak, waaronder de mogelijkheden voor inschrijving en deelname, zullen de drie verenigingen na de zomer bekendmaken.

Tip: Ga je wandelen in een natuurgebied? Neem een afvalprikker en vuilniszakje mee en ruim het zwerfafval op tijdens je wandeling.  Leuk om te doen en goed voor de natuur.