UITagenda tipt: De leukste wandelroutes in Rotterdam

Op zoek naar een zomers uitje in Rotterdam? Even een frisse neus halen of genieten van kunst en cultuur in de stad? Maak dan eens een wandeling! Van zomerwandeling tot een route die geschikt is voor kids: de leukste wandelroutes vind je hier. Laat je snel inspireren!

Rondje Kralingen

Een dagje naar de Kralingse Plas voelt als een mini-vakantie. Terwijl je ouders relaxen in de zon bouw jij een zandkasteel op het strand of zwiep je met de kabelbaan naar beneden in de speeltuin. En wie weet zie je in het bos wel een van de vele dieren die hier wonen. Het Kralingse Bos is groter dan tweehonderd voetbalvelden bij elkaar. Dat kun je natuurlijk niet allemaal in een keer zien, daarom hebben we drie leuke routes voor je uitgestippeld. In het Uitagenda Rotterdam magazine, die je gratis haalt bij een Rotterdamse Albert Heijn of horeca, vind je alle vragen en opdrachten (6+). Bij sommige moet je goed nadenken, bij de andere je ogen, je oren en je neus gebruiken.

1. Rondje Kralingse Plas (6 km), bekijk de route hier. Start/eindpunt: Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken
2. Strand & speelroute (1,6 km), bekijk de route hier. Start/eindpunt: Uitkijktoren Kralingse Plas
3. De Boswandeling (2,8 km), bekijk de route hier. Start/eindpunt: Pannenkoekenhuis De Nachtegaal

Tip
Neem een verrekijker, een vergrootglas en een loeppotje mee om al je bosvondsten te onderzoeken.

Murenroute

Geen muur, stuk steen of zelfs schutting blijft onbenut in onze stad. Waar we kunnen plaatsen we beelden, schilderingen, maar ook poëzie. Lees en bewonder de muren van Rotterdam.

  • Afstand wandeling: 4,5 km
  • Startpunt: Rotterdam Centraal Station
  • Vind de route HIER

Streetart Route

Rotterdam-Zuid, en met name het gebied bij Rijnhaven en Maashaven, bleek een canvas vol mogelijkheden. Hier wandel je langs muurschilderingen van vier verdiepingen hoog en pik je ondertussen nog wat ‘oude bekenden’ mee.

  • Afstand wandeling: 4 km
  • Startpunt: Metrostation Rijnhaven
  • vind de route HIER
Fotograaf: Floor Beerthuis

 

Ga naar de site van de UITagenda om alle routes te vinden in Rotterdam.

 

Bron: UITagenda