Tuiny Forest

Voeg kleur, geur en leven toe aan jouw tuin met Tuiny Forest, een inheems bos op tuinformaat. IVN heeft in samenwerking met Sprinklr en ondersteuning van ASN Bank dit jaar wederom een pakket samengesteld vol biologisch gekweekte planten. Binnen een halve dag leg je daarmee een inheems microbos van 6m2 in je tuin aan vol bomen, struiken en kruiden. Geschikt voor alle grondsoorten Goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels en bodemleven, én voor jou. Deze 6m2 wordt dus een ecologisch feest in jouw tuin. Een betere bijdrage aan biodiversiteit kun je niet leveren!

Tuiny Forest pakket

IVN heeft alleen bomen in het pakket gestopt die goed tegen snoeien en toppen kunnen. Op deze manier kan je jouw Tuiny Forest zo hoog laten groeien als jij zelf wilt. Je het Tuiny Forest als een dichte gemengde haag onderhouden, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om enkele bomen uit te laten groeien voor extra schaduw en hoogte. De boompjes en struiken zijn bij aankomst al 60-90 centimeter groot, zodat je al tijdens het eerste groeiseizoen het effect ziet. Daarnaast hebben ze een stap-voor-stap plantinstructie voor je gemaakt en krijg je een zakje ‘bodemliefde’ bodembooster mee. Zo krijgen de planten een goede start. Je tuin natuurvriendelijk maken was nog nooit zo makkelijk en leuk!

Het nieuwe Tuiny Forest 2020 bestaat uit het volgende:

  • inheemse boompjes (5x) 
  • struiken (5x)
  • kruidenmix met 27 soorten inheemse kruiden
  • een zakje ‘Bodemliefde’ (speciale biologische grondverbeteraar)
  • inheemse Bomenwaaier, met de bomen en struiken van Nederland
  • IVN-Natuuracademie training ‘Tuiny Forest’
  • handleiding aanleg Tuiny Forest
  • Tuiny Forest helpdesk support

 

Het complete pakket krijg je voor € 119,95, en bestel je HIER   Let op, dit is een pre-order.Je krijgt het pakket in november thuisgestuurd. Tuiny Forest is een samenwerking tussen IVN Natuureducatie & Sprinklr. En ontwikkeld met hulp van ASN Bank

 

Beperkte oplage

Tuiny Forest werd gelanceerd tijdens de Nationale Tuinweek in juni 2019. In dit eerste jaar hadden we 600 Tuiny Forest-pakketten beschikbaar en die zijn allemaal uitverkocht. Dit jaar hebben we daarom de 800 pakketten op laten kweken bij onze kweker.

Bezorging november 2020

De Tuiny Forest-pakketten worden in november bezorgd. Dan kunnen ze meteen op hun nieuwe plek bij jou wortelen en gaan uitlopen. Voor het exacte bezorgmoment krijg je een bericht en levert een koerier het complete Tuiny Forest-pakket thuis bij je af.

Waarom doet IVN dit?

Hittestress, waterberging en droogte zijn een steeds grotere uitdaging. Veel van onze wilde planten en dieren hebben het niet makkelijk, zeker niet in de stad. Maar als je alle tuinen bij elkaar optelt, heb je het grootste natuurpark van Nederland! Stel je voor dat we die tuinen wat groener kunnen maken met een kant-en-klaar pakket vol biologisch gekweekte inheemse planten! Daarmee gaan we hittestress tegen, kan de bodem weer regenwater opnemen en geven we plant en dier een thuis. Met Tuiny Forest laten we de tuinen in Nederland weer bruisen van het leven.

Waarom inheems?

Inheemse planten hebben zich na de laatste ijstijd spontaan in Nederland gevestigd en hebben zich helemaal aangepast aan de omstandigheden in ons land. Ze zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders, vogels en insecten aan dan exotische planten. Hoe meer inheemse soorten we planten, hoe beter dat is voor de biodiversiteit! Lees hier meer over de kracht van inheemse planten.

Sprinkr

Op de website van Sprinklr kan je niet alleen het plantenpakket bestellen. je vind er ook uitgebreide informatie over de planten die er in je pakket zitten. Je kan foto’s bekijken van mensen die vorig jaar het pakket hebben gekocht. Wellicht geven ze je inspiratie over hoe jij je Tuiny Forest kan aanleggen. Je vind er ook de meestgestelde vragen, zoals:  kan ik een Tuiny Forest zelf aanleggen? Kan het in elke tuin?Hoe moet ik mijn Tuiny Forest onderhouden? Waarom moet ik tot november wachten op mijn Tuiny Forest-pakket? Je vind er nog veel meer. Dus wees er snel bij, want er zijn maar 800 pakketten.

Ga hier naar de site: https://planten.sprinklr.co/tuiny-forest/