Tuintje in mijn stad

In samenwerking met Buurman en studenten van Hogeschool Rotterdam heeft De Rotterdamse Munt drie verschillende pakketten samengesteld waarmee je zelf thuis gemakkelijk aan de slag gaat. Bouw, zaai, plant en geniet volop van de oogst! En deel plezier via #tuintjeinmijnstad

Een tuintje voor op je balkon, terras of tuin

Je kan kiezen uit drie verschillende pakketten. Twee bouwpakketten voor een stadstuintje op pootjes, geschikt voor op je terras of balkon. Bij het pakket zit biologische potgrond, kies jouw favoriete planten erbij, ga voor een theekruiden of een salade stadstuintje. Je krijgt er planten en zaden bij voor bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen, inclusief een zaaischema.

Heb je een tuin op de begane grond? Dan hebben ze ook de tuingroente stadstuin. Naast het bouwpakket en de potgrond krijg je zaden van 6 verschillende tuingroenten en kruiden.

Doe mee en maak groen voor de stad!

Bestel alvast jouw bouwpakket vooruit, ga naar rotterdamsemunt.nl/tuintjeinmijnstad

Op zaterdag 20 maart haal je tussen 12en 16 uur je bestelling op en kun je aan de slag! Deel je belevenissen online via #tuintjeinmijnstad. e Daarnaast komt er een live Q&A houden met Buurman en de Rotterdamse Munt waarin je al je vragen kan stellen.

Opbrengst voor jou en stadsgenoten

Met een stadstuintje draag je bij aan een levendig groene en gezonde stad. Je oogst direct niet alleen verse groenten en kruiden, je zorgt ook voor een gezondere leefomgeving. Het heeft een positief effect op je gezondheid, het stimuleert creativiteit en samenwerking.

Rotterdamse Munt investeert in Groen voor de Stad door te investeren in onze jonge groentalenten, de toekomstige generatie. We organiseren regelmatig expedities in de stadsnatuur waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen.

Jonge stadsgenoten nemen we mee op onderzoek in onze stadsnatuur. Met al hun zintuigen ontdekken zij de stadsnatuur in de verschillende seizoenen. Ze leren over natuurlijke groeiprocessen en hoe wij kunnen samenwerken met, en leren van, de natuur.

Kom naar buiten en beleef het prille begin van het nieuwe groeiseizoen.

Vanaf vandaag kun je jouw stadstuintje hier bestellen via rotterdamsemunt.nl/tuintjeinmijnstad

Datum, tijd

Op zaterdag 20 maart kun je je bestelling ophalen tussen 12:00 en 16:00 uur. Liever zelf een stadstuintje samenstellen? Ga naar Ingrediënten voor Tuintje in mijn Stad.