TREEVEMBER DOE MEE, PLANT MEE!

De herfst is er en dat betekent: bomen planten! Ga aan de slag in een voedselbos of regel je voorraadje unieke boombommetjes!
November is Treevember. Het begon al bijna een traditie te worden: het Tree Fest! De afgelopen twee jaar legden The Pollinators bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers in een dag tijd een heus voedselbos aan. Helaas, dit jaar laten de omstandigheden geen festivals toe. Maar The Pollinators willen november natuurlijk niet links laten liggen. Deze maand is immers bij uitstek geschikt is om bomen te planten. Daarom lanceren ze… Treevember!

Tijdens Treevember brengen we allemaal een ode aan de boom.

Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Hoe dan?

Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wil je meer doen of is er bij jou in de buurt geen voedselbos? Geen nood! Haal of bestel dan je voorraad boombommetjes en plant je eigen boompjes.

Laten we samen van Treevember een begrip maken.
Doe mee, plant mee, want REMEMBER… TREEVEMBER!

DOE MEE, PLANT MEE!

Wat kun je tijdens Treevember zoal doen? Nou, naast bomen knuffelen, erin klimmen, of er naar kijken kun je ze natuurlijk ook planten. The Pollinators verspreiden in samenwerking met Blossombs en met advies van Staatsbosbeheer speciale boombommetjes door het land. Hiervoor zijn ze op zoek naar mensen die ze willen gaan planten! Helemaal de bom toch?

Haal je boombommetjes op bij jou in de buurt vanaf 1 november.

Wil je meer doen of is er bij jou in de buurt geen voedselbos? Geen nood! Haal je voorraad boombommetjes en plant je eigen boompjes. Je kunt hiervoor terecht bij één van de 150 BoomBomBeheerders verspreid door het land, die je op The Pollinators online boombombeheerderskaart vindt. Bij hen haal je gratis 10 boombommetjes.

Voedselbossen

Naast boombommetjes verspreiden kun je tijdens Treevember ook in verschillende voedselbossen terecht. Een voedselbos is een levensvatbaar en gezond alternatief voor het bestaande landbouwsysteem. In voedselbossen gaan aandacht voor natuurherstel en biodiversiteit hand in hand met voedselproductie.

Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wij hebben de activiteiten van de voedselbossen online verzameld en roepen iedereen op die óók graag aan de slag wil en zin heeft om in Treevember de laarzen weer eens aan te trekken en zich te melden bij het dichtstbijzijnde voedselbos. Actie dus! Zo is het toch nog een beetje Tree Fest.

Binnenkort staat er een kaart online op https://www.thepollinators.org/treevember met alle voedselbosactiviteiten,
meld je aan voor de nieuwsbrief of volg The Pollinators op social media zodat je als eerste weet waar je heen kan.

Wat zit er in een boombommetje?

De Boombommetjes bevatten de biologische zaden van de Zwarte els, Ruwe Berk en Lijsterbes. Deze bomen komen veel in Nederland voor (inheemse soorten), ontkiemen en groeien relatief makkelijk én helpen de biodiversiteit vooruit. De zaden zijn speciaal geselecteerd door Staatsbosbeheer.

Kijk bij de FAQ voor meer informatie over de boombommetjes