Tip: ‘Geef ze een trap’

De padden zijn aan het paren, eenden aan het broeden. De oevers van veel vijvers en sloten zijn te hoog waar padden, kikkers, egels en jonge eendjes op kunnen klimmen. Natuurlijk Delfland heeft een kikkertrap om deze dieren te helpen. Maak een afspraak om een kikkertrap voor € 10,- per stuk aan te schaffen. Stuur een email aan educatie@delfland.knnv.nl.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de