foto teun veldman natuurmonumenten

Tip: De vogelvriendelijke Zuivelwijzer

Weidevogels horen net zo bij Nederland als koeien. En zonder boeren geen weidevogels. Toch gaan ze niet automatisch samen: als wij niet bewust kiezen voor producten van boeren die keihard hun best doen voor vogels en landschap, raken we onze grutto en veldleeuwerik kwijt. Weidevogels zijn de afgelopen decennia dramatisch afgenomen. Door bewust te kiezen voor vogelvriendelijke zuivel draagt u bij aan een toekomst met rijke weides vol vogels!

Zuivelwijzer.nl

Welke zuivel is goed voor vogels en de natuur? Welke winkels leveren deze? Dat ontdek je met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer, een handige website: www.zuivelwijzer.nl. De Zuivelwijzer toont welke vogelvriendelijke melkproducten (kaas, melk, yoghurt) er op de markt zijn en waar deze te koop zijn. De handige zoekfunctie laat zien waar u in de buurt terecht kunt om zelf, via uw aankoop, een toekomst voor de grutto en andere weidevogels te helpen veiligstellen.

App vogelvriendelijke zuivelwijzer

KOOP ZUIVEL VOOR VOGELS

Help de boerenlandvogels door vogelvriendelijke zuivel te kopen: zuivel gemaakt door boeren die voedsel, ruimte en bescherming bieden aan de vogels op hun kruiden- en insectenrijke land. Vogelbescherming heeft alle vogelminnende zuivelmerken in een handig overzicht gezet. Kijk op www.zuivelwijzer.nl en ontdek welke winkels bij u in de buurt vogelvriendelijke zuivel verkopen. Neem hier vast een voorproefje.