Thuis je eigen wormenhotel maken

Heb je geen grote (volks)tuin, maar wil je wél van je GFT-afval af?  Er zijn genoeg leuke oplossingen om thuis GFT-afval te verwerken. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een wormenhotel maken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het klusje is ook zo gepiept.  Een wormenhotel maken is ook een leuke activiteit om samen met kinderen te doen.  Op voordewereldvanmorgen.nl  geeft Jessie van hetzerowasteproject.nl een heleboel tips over hoe je dit thuis kan composteren, en in een film van het Klokhuis krijg je uitleg hoe je zelf een wormenhotel kan maken.

DIY Wormenhotel

‘Wanneer je composteert met een wormenemmer heb je géén tuin nodig, heb je geen last van stank en is de kans op mislukkingen heel klein. Bovendien zijn er tegenwoordig hele mooie wormenbakken beschikbaar, die eerder een interieurstatement zijn dan een vuilnisbak. Maar gelukkig is er ook een DIY low-budget versie: een wormenbak heb je zo gemaakt. De truc bij wormencomposteren is zorgen dat je organische materiaal niet te nat en niet te droog is, dat je geen gekookt eten in de bak doet en dat je compost niet mag stinken. De wormen doen de rest!’

Kijk maar eens naar deze film van het Klokhuis waarin Janouk uitlegt hoe je zelf een wormenhotel kan maken:

Lees verder op  voordewereldvanmorgen voor het hele stuk  van Jesse, met meerdere tips en verschillende opties voor composteren.

Wormenhotels in Rotterdam.

Wil je niet een wormenhotel in je huis, maar 1 samen met je hele buurt?  Dakboer Wouter Bauman werkt i.s.m. de Stichting Buurtcompost aan een Rotterdamse versie van ‘het wormenhotel’. In navolging van Amsterdam, Utrecht, Delft en andere steden gaat het Rotterdams Milieucentrum het door de buurt beheerde wormenhotel ook introduceren in Rotterdam. Een proef met 10 hotels is in gang gezet! Volg het project op Facebook en Twitter @Wormenhotel. en misschien krijgt jouw buurt straks ook wel zo’n leuke wormenhotel!