Thematische fietsroutes in Zuid-Holland

Het komt je vast bekend voor, je gaat een dagje uit of een weekendje weg maar hebt geen idee wat er in de omgeving te zien en te doen is. Dat ontdek je nu heel eenvoudig met de thematische fietsroutes langs de fietsknooppunten van fietsnetwerk.nl. En dat is niet alleen de beste manier om elke omgeving in één dag te ontdekken, het is ook nog eens heel duurzaam en gezond! Fietsnetwerk.nl heeft het knoopppunten-systeem uitgebreid met de leukste afstapmomenten zodat je net als honderduizenden fietsers die je al voor gingen, niets zult missen onderweg. Met zorg zijn de mooiste plekjes geselecteerd om jouw dagje uit onvergetelijk te maken!

Routes in Zuid-Holland

Denk je er over na om een leuke fietsroute in Zuid-Holland uit te stippelen? De provincie is één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld, maar heeft genoeg mooie plekken om te fietsen. Fiets bijvoorbeeld door de Haaglanden, de duin- en bollenstreek of door het rivierengebied. Heb je het eiland Goeree-Overflakkee al eens bezocht, of de bekende molens bij Kinderdijk? Fietsroutes in deze provincie brengen je langs de mooiste plekken van Nederland.

  • Fietsroute Rondje Krimpenerwaard: lengte 36.67 km /thema historisch/ Fiets 2 uur 4 min/ E-bike 1 uur 39 min.  Je fietst hier door het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie, de eerste verdedigingslinie van Nederland uit de 17e eeuw. Ga hier naar de route.
  • Fietsroute Daar bij die molen: lengte 75.02 km/ thema cultureel, historisch, landelijk/ Fiets4 uur 24 min / E-bike3 uur 31 min. Vroeger stonden in de Alblasserwaard 150 molens. Tegenwoordig zal je het er met ‘maar’ 53 moeten doen, waarvan 48 watermolens. Ga hier naar de route.
  • Fietsroute Rotterdam van alle kanten: lengte 49.15 km/ thema cultureel, historisch, lekker
    Fiets 3 uur 51 min/ E-bike 3 uur 5 min/ Rotterdam is een stad vol bezienswaardigheden: natuurlijk is er de enorme haven, de Erasmusbrug en de Euromast. Je gaat het allemaal zien tijdens deze fietstocht in de stad aan de Nieuwe Maas, waar je langs, overheen en onderdoor zult gaan. Ga hier naar de route.

Vindt hier alle fietsroutes voor Zuid-Holland.

Dag Fietskaart, hallo Fietsroute App

Met dezelfde visie ontwikkelden ze bij Fietsnetwerk een innovatieve en gebruiksvriendelijke Fiets App, een ideale combinatie tussen perfecte routebegeleiding en waardevolle informatie over de omgeving. Je gaat knooppunten fietsen opnieuw uitvinden door de buitengewone wijze waarop deze Fietsroute App je zal begeleiden langs de mooiste plekjes van Nederland. Natuurlijk is de Fietsnetwerk App gratis te downloaden in de App stores.

Ga hier naar de download pagina