Support your locals 010: Booij Kaasmakers

Met veel liefde maken Booij kaasmakers op hun boerderij in Streefkerk prachtige rauwmelkse kazen. Hiervoor gebruiken ze de verse melk van hun buren; melkveehouders die hun koeien en geiten goed verzorgen voor de beste melk om kaas van te maken.  Booij kaasmakers hebben de kaasmakerij en winkel in Streefkerk,  een winkel in de Fenix Food Factory te Rotterdam, en zijn te vinden op de Rotterdamse oogstmarkt.

Webshop

Van maandag tot en met vrijdag kun je je boodschappen bestellen als je in Streefkerk of Rotterdam woont! Je bestelt via de webshop, via winkel@booijkaasmakers.nl of bel: 0634089795.  Als je via de webshop bestelt, kun je je zuivel toevoegen in het opmerkingenveld. Deze wordt dan aan de deur afgerekend met de Pin.  Bestel je kaas via de webshop, de levertijd is 2 tot 4 werkdagen. Tenzij je in Rotterdam of Streefkerk woont, dan komen ze de bestelling op woensdag of vrijdag brengen. Bestel tot dinsdag of donderdag tot 12:00. Klik hier om te zien welke zuivel je kunt bestellen. Bestel je de kaasplank en woon je niet in Rotterdam of Streefkerk, dan maakt Booij een passend alternatief dat geschikt is voor postverzendingen. Zo kunnen ze de kwaliteit garanderen.

Proeverijen

Samen met partners organiseren  Booij kaasmakers dit jaar een aantal open proeverijen met de lekkerste kaas-drank combinaties. Ook organiseren ze dit jaar weer een aantal kaasdiners.  Vanaf  juni staan er weer open proeverijen op de agenda:

vrijdag 12 juni – Kaasdiner – in Ertepeller

Zaterdag 11 juli – Kaasdiner – in Kaapse Maria

Zondag middag 6 september – Bier & Kaas – bij Brouwerij Noordt

Vrijdag 2 oktober – Wijn & Kaas – met Blije wijnen in de Fenixloods

Vrijdag 20 november – Champagne bij Wijnhandel Peeters

 

Kaasproeverijen op aanvraag

In de winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam organiseren ze regelmatig leuke proeverijen en geven ze ook proeverijen op aanvraag. Voor groepen vanaf 6 personen. De kosten hiervan zijn €15,- per persoon. De proeverijen worden voorzien van voldoende brood en water.  Kijk hier voor meer informatie:  https://booijkaasmakers.nl/proeverijen/

Bezoek de boerderij

Op de boerderij in Streefkerk heeft Booij kaasmakers de mogelijkheid om rondleidingen, workshops en proeverijen te organiseren voor groepen. Lees hier verder op de activiteiten van Booij Kaasmakers. lees verder op:  https://booijkaasmakers.nl/bezoek-de-boerderij/
Mail voor de mogelijkheden naar, ook vanwege de regelgeving rondom corona, met: boerderij@booijkaasmakers.nl