Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Fruitsnoei Dakpark Groengroep

Op zaterdag 4 februari is er weer een groenworkshop op het Dakpark van 10 tot 14 uur, deze keer over fruitsnoei. De Groengroep gaat aan de slag met het fruit rond de Buurttuin. Daar staan verschillende fruitbomen zoals appels, peren, pruimen en kersen. Er onder staan fruitstruiken zoals aalbes en kruisbes. In het voorjaar is de bloesem in de fruithaag een lust voor het oog. Door de struiken en bomen goed te snoeien stimuleer je de bloei en hopen ze veel fruit te kunnen oogsten in de zomer. Start om 9.45 uur in de Buurttuin (ingang Dakpark bij de hoek Hudsonstraat en Catharina Beersmansstraat) met koffie, thee en koek. Aanmelden is niet nodig; iedereen is welkom!

Dakpark workshops: werkend leren

De workshop is heel praktisch opgezet, we leren door te doen. Marco Vos hovenier bij groenaannemer Donkergroen laat zien wat de verschillende struiken en bomen nodig hebben. We gaan meteen aan de slag onder toeziend oog van Marco. Werkende weg kun je vragen stellen. Ervaring is niet nodig. De workshop is een praktische en leerzame mogelijkheid om kennis te maken met het werk van de Groengroep. We sluiten af met een kop soep.

Dakpark Groengroep

De Groengroep werkt iedere zaterdagochtend van 10 tot 12 uur aan het groenonderhoud op het Dakpark; zo zijn we samen gezellig buiten bezig en intussen houden we het park mooi. De workshops zijn een blijk van waardering van de groenbeheerder voor het werk dat de Groengroep wekelijks doet. Meedoen met de Groengroep of een workshop is gratis en toegankelijk voor iedereen die mee wil doen!

februari 04 2023

Details

Datum 4 februari
Tijd 09:45 - 14:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Buurttuin Dakpark

Hudsonstraat 111
Rotterdam, 3025 CE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Dakpark
Phone: Onbekend
Email:
Website: Visit Organizer Website