Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Warmetruiendag 2023. Doe je ook mee?!

Elk jaar melden weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’. Want als iedereen één graadje lager stookt, één stookseizoen lang, bespaart dat 1 megaton CO2; dat is een flinke hap uit de 3,4 megaton uitstoot die Nederland voor 2030 moet besparen in alle gebouwen. En wist je dat we allemaal samen op  éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen? Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar Warmetruiendag voor gaat.

‘Verwarm jezelf, niet de wereld’.

Meedoen op vrijdag 10 februari is simpel:

Door heel Nederland doen scholen, mensen thuis,  overheden en bedrijven massaal mee. Soms omdat het moet, vaak omdat het kan. Maar ook vanuit hun maatschappelijke missie en om anderen te inspireren.

Doe je ook mee? Meld je nu aan en kom samen in actie voor het klimaat! MELD JE HIER AAN.

Waarom warmetruiendag

Warmetruiendag wil de CO2 uitstoot nú omlaag, niet pas in 2030, ’50 of ’70. Dat kan door samen in actie te komen: dat kan op heel veel manieren en energiebesparing is belangrijk onderdeel van élk klimaatscenario. Inmiddels deden dan ook al zo’n 3 miljoen mensen mee aan Warmetruiendag, doe jij ook (weer) mee? Vraag buren, collega’s, (sport-)vrienden en familie om ook mee te doen want samen energie besparen geeft energie. De Wereld van Warmetruiendag is de kracht van het collectief: impact, samen, NU. Energiebesparing is geen ‘blah, blah, blah’ maar stopt uitstoot, nu.

Dus: zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan, deel je klimaatoplossingen op de kaart, zet je actie of lievelings warme truiverhaal op social media, maak een actietrui, vraag je buren, collega’s, vrienden en familie en doe mee! En wil je meer lezen, weten, inspiratie? Check dan vooral de inspiratiepagina en de interessante linkjes in de tekst hieronder. Samen energiebesparen, geeft energie!

TIPS

Op de website van warmetruiendag vind je allerlei tips om energie te besparen, en natuurlijk kan ook een patroon om zelf een warme trui te breien niet ontbreken. Ga HIER naar het patroon voor de Klimaatkabeltrui, en kijk hier verder voor meer tips en inspiratie