Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wandeling Luchtpark & DakAkker & Regentuin

Iedere zondag in de Parkenmaand kun je op pad met dakgids Rob van Katwijk in de omgeving van het Luchtpark op de Hofbogen en de regentuin (met de ZOHO letters) inclusief een bezoek aan de DakAkker op de zevende verdieping van Het Schieblock met bovenop het dak van het dakpaviljoen ook nog het Slimdak (een slim waterrentiedak).

TICKETS  (€ 5,00)

Luchtpark

Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Het eerste stuk van het lange dak, gelegen op het dak van Station Hofplein, is ontworpen als publiek park. Het Luchtpark is voor iedereen dagelijks toegankelijk van 10:00 uur tot zonsondergang. Via de Luchtsingel en de ingang aan de Heer Bokelweg kunnen buurtbewoners, Rotterdammers en toeristen het Luchtpark Hofbogen op. Bezoekers kunnen in het gras loungen, picknicken, op één van de kunstschapen zitten, of wandelen in de tuin met de fruitbomen en -struiken, heemvegetatie en moestuinbedden. Dit alles onder het genot van een magnifiek stedelijk uitzicht.

DakAkker

De DakAkker is een dakboerderij van 1000m2 bovenop het Schieblock in Rotterdam. Er worden groenten, eetbare bloemen en fruit verbouwd en bijen gehouden. De DakAkker is de grootste openlucht dakboerderij in Nederland en een van de grootste in Europa. Op het dak van het dakpaviljoen is het Slimdak. Een testsite voor slimme wateropvang. Het slimme systeem op deze testsite staat 24/7 in verbinding met het weerstation. Indien een zware bui in aantocht is dan zorgt de Smartflowcontrol ervoor dat het water eerst naar een buffertank gaat (voor de planten op de DakAkker) en vervolgens langszaam wordt afgevoerd naar het stadsriool.

De regentuin en de ZOHO letters

De Zohoregeletters in de regentuin (naast het Luchtpark) is ontworpen door Studio Bas Sala. Ze zijn regenwaterbuffer en uithangbord voor de wijk ineen. De letters Zoho verwijzen daarbij naar Zomerhofkwartier, de naam voor dit gebied. Het regenwater van het dak van de Hofbogen wordt naar de letters geleid en komt zo niet in het riool. Het slimme systeem in de letters kijkt via internet naar de weersvoorspelling. Indien een zware bui in aantocht is laten de letters water los in de omliggende tuin en creëert zo buffercapaciteit voor de komende regenbui. Zo ontlasten we het riool. Tijdens lange periodes van droogte houd het juist water vast om het omliggende groen van water te voorzien. Dit duurzame systeem werkt bovendien op zonne-energie.

mei 07 2023

Details

Datum 7 mei
Tijd 13:00 - 14:30
Kosten € 5
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Het Schieblock ( voor de glazen deur)

Schiekade 189
Rotterdam, Zuid-Holland 3013 Nederland

+ Google Maps

Organisator

Stichting Dakakker
Phone: 010 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website