Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Talkshow ‘Het beest in ons’ – 15 januari 2023

Een middag waarop dieren hun kijk geven op de wereld van nu. Op zondag 15 januari 2023 organiseert het Natuurhistorisch museum Rotterdam een speciale middag over ‘Het beest in ons’. In deze tentoonstelling vertellen vijfentwintig dieren uit onze museumcollectie verhalen over hoe zij omgaan met actuele thema’s uit de mensenwereld zoals migratie, mindfulness, vrije seks en de woningcrisis. In de talkshow staat de vraag centraal wat wij mensen van dieren kunnen leren. Met Sanneke van Hassel, Ester Naomi Perquin, Ernest van der Kwast, Kees Moeliker, Johan Idema, Nadine Helberg, Oguilvio Pires en Anne Rose Hermer.

Zondag 15 januari 2023 is de laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken. 

In de talkshow staat de vraag centraal wat wij mensen vandaag de dag van dieren kunnen leren. Aan bod komen schrijvers van de dierenmonologen, waaronder Sanneke van Hassel die een verhaal bedacht voor de vos over voedselzekerheid en Ester Naomi Perquin, die de gewone achtarm een verhaal laat vertellen over voltooid leven.

Rotterdamse bewoners Nadine Helberg, Oguilvio Pires en Anne Rose Hermer dragen op deze middag de verhalen van de struisvogel, zalm en grote albatros voor.

Tijdens de middag vertellen museumdirecteur Kees Moeliker en initiatiefnemer Johan Idema meer over waarom zij deze tentoonstelling organiseerden. Ook vertellen ze over de tournee door de stad waarbij ze meer dan 160 Rotterdamse bewoners bereid vonden om verhalen in te spreken.

De talkshow wordt gepresenteerd door de Rotterdamse schrijver en presentator Ernest van der Kwast. Zelf schreef Van der Kwast ook een van de dierenverhalen, namelijk die van de struisvogel, die zijn visie geeft op vrije seks.

Het boek, waarin alle monologen zijn verzameld, is die middag ook tegen korting beschikbaar.

Datum:   zondag 15 januari 2023

Tijd:        14.30 – 16.00 uur

Kosten:  gratis met een toegangskaartje voor het museum.

De ruimte is beperkt (vol = vol), wil je zeker zijn van een plaats mail dan naar frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl.

 

 

 

 

januari 15 2023

Details

Datum 15 januari
Tijd 14:30 - 16:00
Kosten €10
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website