Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend

Foto idde lammers

Ga mee met deze avontuurlijke wandeling onder leiding van een gids van Het Zuid-Hollands Landschap. Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben! Je word ontvangen in de Hofstede de Paradijshoeve met een kopje koffie. Om 09.00 uur trekt de groep met stevige stappers aan de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend in. Bij natte omstandigheden zijn laarzen in deze drassige gebieden geen overbodige luxe. Vergeet de verrekijker niet.

De Crezéepolder is bijzonder; een open zoetwatergetijdengebied met slikken, rietkragen en mooie vergezichten. Hier vindt u vele vogelsoorten zoals bijvoorbeeld rietzanger, karekiet, grutto, kemphaan, kluut, lepelaar en diverse soorten meeuwen, sterns, eenden, ganzen en zwanen. Ook de bever gedijt in dit gebied met de vele moerasplanten en wilgen. In het seizoen is het een oase van planten en insecten. Bij elk seizoen is er wat te spotten. De gids weet de plekjes waar je de vogels en de bever spot.
De Ridderkerkse Griend aan de noord-westzijde van de Crezéepolder is deels wilgenvloedbos en deels hakgriend. Je kunt er heerlijk over smalle paden en bruggetjes glibberen. Het gebied staat ook onder invloed van de getijden. Het water in de geulen en de sloten is altijd in beweging en de griend staat regelmatig in zijn geheel onder water. Het is een mooie plek voor bever, ijsvogel en specht. In het voorjaar bloeit er een unieke spindotter. De Ridderkerkse Griend is ruig en leuk.

De route en afstand van de excursie variëren afhankelijk van seizoen, weersomstandigheden en wensen van de deelnemers. De afstand ligt tussen de 4 en 6 kilometer en duurt ca. 2½ uur. Op enkele plekken worden hekwerken met opstap beslecht. Paden kunnen modderig en glibberig zijn.

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!

Praktische informatie

  • Datum: Zaterdag 18 februari
  • Start: Hofstede de Paradijshoeve
  • Laarzen: Bij natte omstandigheden zijn laarzen in deze drassige gebieden geen overbodige luxe.
  • Tip: neem een verrekijker mee.
  • Kosten €10,50, lid €7,50 kinderen €5,50

 

februari 18 2023

Venue

Hofstede Paradijshoeve

Oostmolendijk 82
Ridderkerk, Zuid-Holland 2986 AA Nederland

+ Google Maps

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website