Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Mini-workshop boswachtersspreekuur in Belevenisboerderij Schieveen:de wondere wereld in de bodem, leer jouw tuin kennen

Hoe kom je erachter wat voor soort grond je in je tuin hebt? En welke beestjes leven in die grond? Met tuincoach en compostmeester Caroline de Vlaam doe je op zondag 23 april een paar leuke proefjes tijdens boswachtersspreekuur van Natuurmonumenten op Belevenisboerderij Schieveen. Je krijgt er wel een beetje vieze handen van.

 Bodemexpert Carline de Vlaam

Onder onze voeten speelt iets af waar wij weinig over weten. In de bodem vind je een heel onzichtbare wereld vol bacteriën, bodembeestjes en meer. Caroline de Vlaam is bodemexpert en schrijver van het boek Leve de bodem! “Wist je dat dit bodemleven ontzettend belangrijk voor ons is? Hoe meer beestjes je in de bodem vindt, hoe gezonder de groenten!”, vertelt ze. Steeds meer boeren op het Rotterdams platteland zorgen ervoor dat hun bodem een plek is voor veel bodemleven.

Thema boswachtersspreekuur

Op zondag 23 april organiseert natuurmonumenten een speciaal boswachtersspreekuur met het thema ‘bodembeestjes, bodemleven’. Gewapend met een emmer vol grond en aan de hand van bodemproefjes laat Caroline je de wondere wereld van onze bodem kennen.

Test de grond uit jouw tuin!

Ben je extra benieuwd naar de bodem in jouw eigen tuin? Natuurmonumenten stuurt je vooraf informatie toe over hoe je een bodemmonster kunt nemen. Gratis, maar meld je wel vooraf aan via de website. Neem je bodemmonster mee naar Belevenisboerderij Schieveen, zodat je dit met Caroline kunt testen. Aanmelden kan via de agenda op www.belevenisboerderij.nl. Of ga direct hier naar de agenda >

zo. 23 apr – 13:00 tot 13:45. Tickets

zo. 23 apr – 14:00 tot 14:45 Tickets

zo. 23 apr – 15:00 tot 15:45 Tickets

 

Boer en boswachter werken samen op Belevenisboerderij Schieveen

Op Belevenisboerderij Schieveen werken de boswachters van Natuurmonumenten samen met stadsherder Martin en Petra Oosthoek. Hier kun jij het leven op een boerderij en de natuur in de polder ontdekken. Koeien, kippen, maar vooral héél veel schapen vind je hier. Stadsherder Martin heeft meerdere schaapskuddes en die schapen zijn dan ook weer te vinden in de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Midden-Delfland. Boer en boswachter werken op vele manieren samen!

Tips voor het boswachtersspreekuur

  • Voor onderzoekers van 6 tot 106 jaar;
  • De workshops vinden plaats op zondag 23 april om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Via de kalender vind je de andere tijden. De workshop is gratis, meld je wel even aan via deze pagina!
  • De workshop duurt ongeveer 35 minuten;
  • Naast het spreekuur kun je bij Belevenisboerderij Schieveen ook de dieren aaien en spelen in de speelnatuur van OERRR;
  • Kijk hier voor alle praktische informatie voor een bezoek aan Belevenisboerderij Schieveen op de website www.belevenisboerderij.nl;
  • Kun je deze keer niet? Kom eens langs tijdens een regulier boswachtersspreekuur! De vrijwilligers van Natuurmonumenten staan met opgezette dieren en vertellen je over het Rotterdams platteland en de dieren die hier voorkomen.
april 23 2023

Venue

Belevenisboerderij Schieveen

Oude Bovendijk 220
Rotterdam, Zuid - Holland 3046 NL Nederland

+ Google Maps

Phone:

0612382020

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website