Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Meld je aan voor de Cursus Natuur Totaal van Natuurlijk Delfland. Start 14 februari!

natuurlijk delfland, cursus, natuurtotaal, basiscursus, natuurstudie

Natuurlijk Delfland start op 14 februari de cursus Natuur Totaal. De cursus geeft een brede basis voor natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming en hoe deze in te zetten in de activiteiten van Natuurlijk Delfland. De cursus loopt tot november 2023 met de afsluiting van een getuigschrift. Natuurliefhebbers worden uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen die al wat ervaring hebben met natuurstudie, natuureducatie of natuurbescherming en een actieve houding hebben om volwassenen daarbij te begeleiden en stimuleren.

Natuur Totaal

De diverse landschappen worden bezocht. De diverse ecologische processen in deze gebieden bestudeerd en ervaren: strand en duinen, weiden, tuinen, steden, recreatiegebieden, oevers en water. Ook wordt geleerd hoe je gegevens verwerkt en leert een verslag te maken. Bij het thema Natuureducatie zijn enkele onderwerpen: opzetten van natuureducatieve vormen. Welke vormen spreken welke doelgroepen aan? Bij Natuurbescherming worden de diverse vormen die Natuurlijk Delfland / Westland gebruikt. Het bestuderen van een bestemmingsplan en bezwaarschrift samenstellen. In deze cursus leren de deelnemers weten waar we als Natuurlijk Delfland voor staan, wat is onze basis, hoe pakken wij activiteiten aan, welke ondersteuning mogelijkheden hebben we. De aanleiding om deze cursus te organiseren is dat er bij natuurverenigingen en Natuurlijk Delfland in het bijzonder grote behoefte is om kader te vormen om de doelen en organisatie vorm te geven, dus mensen die activiteiten en projecten kunnen opzetten, teams kunnen begeleiden en in het bestuur kunnen meedraaien. Het betekent niet dat de cursus een grote diepgang zal hebben maar veel meer een brede kijk op verenigingen en hun doelen. De cursisten moeten op een hoger niveau kijk krijgen op doelstellingen en hoe je die kan bereiken met een organisatie.

Praktische informatie

  • Start van de cursus is op 14 februari.
  • De cursus bestaat uit 27 dagdelen, de avonden zijn op dinsdag en de excursies op zaterdag.
  • De cursusdagen zijn buiten de vakanties geprogrammeerd.
  • De totale uren belasting is 110 uur, inclusief huiswerk. Het huiswerk wordt via een verwerkingsboek gemaakt.
  • De cursus wordt in Delft gegeven.
  • De kosten voor de cursus zijn € 60,-; leden Natuurlijk Delfland € 40,-
  • Informatie via natuurlijkdelfland@knnv.nl of 06 – 33 00 17 42; vraag het programma aan.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt

februari 01 2023
  ·  
februari 14 2023

Details

Start 1 februari
Eind 14 februari
Kosten € 60
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

natuurlijk delfland
Website: Visit Organizer Website