Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

KNNV Rotterdam- Natuurcafé ‘mijn 1000 soortentuin’ met Luc Hoogenstein

Wist je dat er in tuinen veel meer soorten dieren en planten leven dan je denkt? Luc Hoogenstein, een bekende bioloog en prijswinnend natuurfotograaf, ging de uitdaging aan om binnen een jaar maar liefst 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. En raad eens? Hij overtrof zichzelf en vond uiteindelijk meer dan 1000 soorten in zijn heel gewone stadstuin!

Hoe deed hij dat? In zijn boek “Mijn 1000 soortentuin” deelt Luc zijn geheimen en praktische tips. Hij beschrijft welke tools je nodig hebt om zoveel soorten in je eigen tuin te vinden, van boeken en websites tot loepjes, mobiele telefoon en apps. Daarnaast geeft hij handige tricks om planten, vogels, libellen, vlinders, nachtvlinders, bodemdieren, korstmossen, mossen en zoogdieren te vinden of zelfs naar je tuin te lokken. En dat alles doorspekt met humorvolle anekdotes uit zijn eigen avontuur.

Ga zelf op ontdekkingsreis

Zin om zelf aan de slag te gaan? In het boek vind je een handige zoekkaart waarmee je de eerste 100 soorten in jouw eigen tuin of op je balkon kunt vinden. Wedden dat je daarna niet meer kunt stoppen?

Kom luisteren naar Luc’s verhaal

Op vrijdag 31 mei 2024 komt Luc Hoogenstein vertellen over zijn zoektocht naar de 1000 soorten die hij in 1 jaar tijd vond in zijn tuin.
Wil jij net zo goed worden als Luc? Kom dan luisteren naar zijn boeiende verhaal. Tijdens de Natuurcafé-avond kun je ook zijn boek kopen en laten signeren. Ontdek de verborgen wereld in je eigen tuin en laat je inspireren door Luc’s avonturen. Tot dan!

Praktische informatie

  • Datum & tijd: vr 31 mei 2024 van 19:15 tot 22:00
  • Energiehuis, Heindijk 350, 3079 PM Rotterdam
mei 31 2024

Venue

Energiehuis

heindijk 350
Rotterdam, Zuid Holland 3079 PM Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website