Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

KNNV Excursie insecten zoeken en Workshop insecten fotograferen

Insecten in het zonnetje In het kader van de nationale bijentelling organiseert Natuurlijk Rotterdam e.o. (KNNV) twee activiteiten. Het is altijd een verrassing welke dieren je tegen gaat komen; deze verrassing wil Natuurlijk Rotterdam graag met anderen delen.

Excursie Op zoek naar insecten op bloeiende planten.

Naast het zoeken van de insecten op de bloemen worden ook gezocht naar zogenoemde grondnesten. Vele bijen leggen hun eitjes in nesten in de grond; ook wordt er informatie gegeven hoe deze dieren beschermd kunnen worden.

  • 15 april van 13:00 tot 15:00 uur
  • Deze activiteit vindt plaats in het Park van Morgen Reijeroord, verzamelen voor de Pelgrimskerk, Reijerdijk 51, 3079 NC Rotterdam.
  • Opgeven bij natuurlijkrotterdam@knnv.nl, met vermelding van de activiteit;
  • na aanmelding volgt een bevestiging.
  • Kosten € 5,- of een vrijwillige bijdrage; leden Natuurlijk Rotterdam € 0,-. Betalen tijdens de excursie.

Workshop insecten fotograferen.

Insecten fotograferen is lastig. Bij, vlinder of zweefvlieg: ze zitten nooit stil. In deze workshop leer je hoe je insecten kan fotograferen.KNNV gaat opnieuw op bezoek bij VTV Blijdorp. Omdat er heel veel rondvliegt. We gaan zeker bijzondere verrassingen zien en vastleggen. Draag bij aan de inventarisatie van bijen en andere insecten van dit piepkleine gebiedje en geef inzicht in de diversiteit van deze vlindertuin.

  • 16 april van 13:00 – 14:30 uur  
  • Deze zal plaatsvinden op de volkstuinvereniging Blijdorp, Zestienhovensekade 555 in Rotterdam.
  • Neem je fototoestel mee. Gewoon meekijken en observeren kan natuurlijk ook.
  • opgeven bij natuurlijkrotterdam@knnv.nl, met vermelding van de activiteit;
  • na aanmelding volgt een bevestiging.
  • Kosten € 5,- of een vrijwillige bijdrage; leden Natuurlijk Rotterdam € 0,-. Betalen tijdens de excursie.

 

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o. 

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen de natuur ontdekken, onze passie voor de natuur delen en de natuur beschermen. Natuurlijk Rotterdam e.o. (KNNV) staat voor samenleven met de Natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o..

Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur.

De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

april 15 2023

Venue

Rotterdam

Rotterdam, Zuid Holland 010

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

KNNV Natuurlijk Rotterdam
Phone: 06 – 33 00 17 42
Email:
Website: Visit Organizer Website