Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hoboken Lecture 2023: ‘Nature of Cities – building happier, healthier and more resilient urban environments’

De Hoboken Lecture is terug! Voor de tiende keer organiseert Het Natuurhistorisch, samen met de British Council, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Volkskrant, een lezing van een vooraanstaande Britse wetenschapper voor Rotterdammers en andere nieuwsgierige mensen. Dit jaar is de spreker  ecoloog professor Kate Jones (University College London), die op woensdag 28 juni haar visie op de groene toekomst van steden met ons deelt:

‘Nature of Cities – building happier, healthier and more resilient urban environments’

Hoe draagt een natuurinclusieve stad bij aan het geluk en de gezondheid van haar bewoners? Hoe kan de natuur ons helpen om de stad klimaatadaptiever te maken?  Dit zijn vragen die ook een belangrijke rol spelen in onze nieuwe tentoonstelling ‘Nationaal Park Rotterdam’.

Programma De Hoboken Lecture en de spreker worden ingeleid door professor Kees Vink. De lezing wordt afgesloten met een Q&A geleid door wetenschapsjournalist Maarten Keulemans (de Volkskrant) en de wrap-up is van de Britse ambassadeur Joanna Roper. Passende muziek (delen van de Hoboken Verzeichnis van Joseph Haydn) wordt verzorgd door strijkkwartet L’Aire.
Klik hier voor het volledige programma.

De Hoboken Lecture vindt plaats op woensdag 28 juni 2023, om 19:30 uur in het auditorium van de Kunsthal. Het Natuurhistorisch is vanaf 18:00 uur open voor koffie/thee, een broodje en natuurlijk voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Nationaal Park Rotterdam’. Na afloop is er in het museum een gezellige receptie met een drankje en een hapje. Tickets voor de Hoboken Lecture (inclusief toegang tot het museum, koffie/thee/broodje en after lecture drink) kosten €17,50.Koop hier tickets voor de Hoboken Lecture

 

Praktische informatie

  • woensdag 28 juni 2023, om 19:30 uur in het auditorium van de Kunsthal.
  • Kosten €17,50
  • Koop HIER je tickets.
juni 28 2023

Venue

Auditorium Kunsthal

Westzeedijk 341
Rotterdam, Zuid Holland 3015 AA Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website