Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Groene Kerstmarkt in Trompenburg Tuinen en Arboretum

kerstmarkt

Drie dagen lang vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg het decor voor een intieme kerstmarkt waar ze jong en oud verrassen. Langs de kramenroute die je door deze historische buitenplaats leidt vind je (duurzame) producten met een link naar groen zoals biologische bloembollen, zeldzame kamerplanten en echte honing van de imker. Verwacht ook originele (cadeau)artikelen van lokale ondernemers. Het entreegebied wordt omgetoverd tot een sfeervol en overdekt winterplein waar je kraakvers kerstgroen koopt wat rechtstreeks uit de botanische tuin komt. Ze maken het circulaire verhaal af met eco-vriendelijk steekschuim en tweedehandsgepimpte kerstballen en versiering. Volg direct een workshop om er een mooie kerstkrans of boeket van te maken.  
De verschillende terrassen in Trompenburg zijn de gehele winter geopend en tijdens de kerstmarkt zijn er verschillende foodtrucks aanwezig. Theehuis ‘De Uithoek’ maakt het verhaal compleet met glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. 

Wanneer:
Vrijdag 9 December van 12:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 10 en zondag 11 December van 10:00 tot 17:00 uur

Entree:
Reguliere entreeprijzen. Altijd gratis toegang met Museumkaart, Rotterdampas en Jaarwandelkaart. Tijdens de markt ook gratis toegang met de Vriendenkaart. Trompenburg adviseert van tevoren online een ticket te reserveren vanwege verwachte drukte. Dit hoeft alleen als u een ticket moet kopen.

Bekijk HIER de plattegrond van de kerstmarkt

Mini-workshops kerstgroen

9, 10 en 11 December vanaf 12:oo uur.

Tijdens de Groene Kerstmarkt koop je vers geknipt kerstgroen uit de botanische tuin. Ben jij op zoek naar inspiratie om hier een origineel kerststuk of -krans van te maken? Denise Collignon gaat je helpen tijdens een mini-workshop. Zij laat zich inspireren door de natuur en werkt uitsluitend met biologische en lokale producten. Samen met haar maak je een mooie (tweedehands) vaas op of maak je een mooie stuk met gepimpte kerstballen of een eigentijds lint.

Hoe werkt dat?

Je hoeft je niet vooraf aan te melden. De mini-workshop duurt ong 20 minuten en er is plek voor zo’n 10 personen tegelijk. Je vindt Denise bij het kerstgroen op het entreeplein. Kies je kerstgroen en reken dit tezamen met de kosten voor de mini-workshop (€12,50) af bij de kassa.

Vragen? Bel Trompenburg gerust! 010-233 01 66

Trompenburg tips:

  •  Bij het entreegebouw en in de winkel van Trompenburg kan alleen met PIN betaald worden.
  • Neem een eigen tas mee voor al het leuks dat je gaat kopen, dat scheelt wegwerptasjes.
  • Er is geen pinapparaat in de buurt van Trompenburg, neem voldoende contant geld mee voor je aankopen op de markt.
  • Kom met de fiets of het OV, dat is beter voor het milieu.
  • Kom je toch met de auto? In het weekend is ook het parkeerterrein van voetbalstadion Excelsior gratis toegankelijk.
  • Geen Museumkaart/Rotterdampas/Wandelkaart of Vriendenpas? Koop vast een E-ticket via de website, dat scheelt wachttijd bij de entree!
  • De Groene Kerstmarkt vindt deels overdekt onder tenten plaats, maar wel in de buitenlucht. Kleed je  dus warm aan.
  • Blijf je ook wat eten en drinken? Er zijn foodtrucks aanwezig, en onder de tent op Perenhof is live muziek.
  • Heb je iets groots of zwaar of gewoon veel gekocht? Leen een kruiwagen!Let op: op Vrijdag 9 December is de tuin tot 12:00 uur gesloten.

Lees HIER verder voor meer informatie

december 09 2022

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Phone: 010 - 233 01 66
Email:
Website: Visit Organizer Website