Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ga mee op tijdreis op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam

De boswachters van Natuurmonumenten geven deze winter één keer per maand een exclusieve rondleiding op buitenplaats De Tempel. In een wandeling van ruim een uur verken je deze onontdekte ruwe diamant onder de Rotterdamse parken. Het parkbos herbergt maar liefst 16 rijksmonumenten op dit moment. Uniek zijn de verschillende tuinstijlen die door ruim 50 vogelsoorten gevonden worden. Na afloop warm je op met koffie of thee met gebak. 

Reservering

Deelname kan alleen door inschrijving via de website van Natuurmonumenten. Kan je deze maand niet aansluiten, weet dan dat de buitenplaats ook doordeweeks bij daglicht bezocht mag worden of meld je voor een andere keer aan. Elk seizoen tonen de tuinen van de buitenplaats een prachtig schouwspel. Nu zien we bijzondere paddenstoelen, in januari zullen de stinzenplanten die zo kenmerkend zijn voor buitenplaatsen weer zich laten zien. Volg ook het Instagram-account @Natuurmonumenten_DeTempel voor actuele beelden.

Kosten €15,- . Leden: €10,50-.

Let op: beperkt aantal tickets, dus wees er snel bij!

Meld je HIER aan voor zondag 18 december

Meld je HIER aan voor zondag 22 januari.

Meld je HIER aan voor zondag 26 februari.

Meld je HIER aan voor zondag 26 maart.

Startlocatie

Kom je met de auto volg dan de borden ‘Buitenplaats De Tempel’ naar de parkeerplaats aan de West-Abtspolderseweg. Neem op de A13 afrit 11. De wandeling start vanaf deze hoofdparkeerplaats.

Ontwikkeling

Boswachter Cynthia Meulenkamp-Nooteboom: “Sinds 2021 heeft Natuurmonumenten het gebied in beheer van Gemeente Rotterdam; samen is er een uitgebreid herstelplan opgesteld. De Engelse landschapstuin is inmiddels zo goed als klaar en de rechte zichtlijnen die zo kenmerkend zijn uit de barokperiode zijn ook grotendeels hersteld. Er is nog veel te doen, maar stapje voor stapje komt de grandeur weer tevoorschijn! Omdat het nu al zo mooi is, zelfs in de winter, willen we graag de deelnemers meenemen om het te laten ontdekken.”

Over Natuurmonumenten

Buitenplaats De Tempel sluit centraal gelegen aan de Schiezone aan op de andere gebieden van Natuurmonumenten. Via Midden-Delfland, polder Noord-Kethel en het Rotterdams Platteland is er een rijkdom aan natuur te ervaren. Natuurmonumenten beschouwt sinds de oprichting in 1905 ook het beschermen, restaureren en beheren van erfgoed als onderdeel van haar duurzame missie. Natuurmonumenten beheert 2811 monumentale gebouwen met een bijzondere cultuurhistorische, militaire of industriële waarde en 100 cultuurhistorische landschappen. De vereniging beheert ook 371 natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van 112.422 hectare. Natuurmonumenten wordt gesteund door 880.029 leden en donateurs.

Aanvullende informatie

Buitenplaats De Tempel algemeen

www.natuurmonumenten.nl/buitenplaats-de-tempel

 

Ga mee met de boswachter

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-de-tempel/agenda/ga-mee-op-tijdreis-op-buitenplaats-de-tempel-rotterdam#2022-12-18T11:00

maart 26 2023

Details

Datum 26 maart
Tijd 11:00 - 12:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten € 15
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

buitenplaats de Tempel

West-Abtspolderseweg
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website