Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie op het Dakpark Rotterdam

De gidsen van het Dakpark Rotterdam kunnen veel vertellen over hoe het Dakpark is ontstaan, wat er allemaal op het park te zien is, hoe het onderhouden wordt en ook hoe je zelf kunt meedoen. Ook in de Parkenmaand kun je mee met een rondleiding over dit 1.2 km. lange dakpark, een van de langste park op een dak in Europa. 

De wandeling start om 12:30 uur en duurt ongeveer 5 kwartier. Verzamelen in de Buurttuin, dat is bij de ingang op de kruising van de Hudsonstraat en de Catharina Beersmansstraat. Het maximumaantal deelnemers is 15 personen.

Het Dakpark

Op negen meter hoogte en met een lengte van zo’n 1.200 meter is Dakpark Rotterdam één van de grootste dakparken van Europa. Een groene oase in een stedelijke omgeving. Naast een verstrekkend uitzicht op wijk en havens, biedt het park een natuurrijke ruimte. Er is volop plek voor sport, spel en vertier. Menig buurtbewoner is in de zomer voor verkoeling te vinden bij de watertrap. Er zijn BBQ-plekken en het recreatieveld.

Verspreid over het park kom je diverse tuinen en pergola’s tegen. Ook bevindt zich er een Buurttuin met schapen, kippen, moestuinen, fruithaag en avonturenpad. Stichting Dakpark werkt met een groep vrijwilligers en buurtbewoners aan het groenonderhoud op het park en het beheer van de Buurttuin. Iedereen is welkom daarbij aan te haken en te genieten van wat het park te bieden heeft. Op duurzame wijze verbindt het Dakpark zo wonen, winkelen, onderwijs, cultuur en recreatie.

 

        

mei 27 2023

Details

Datum 27 mei
Tijd 12:30 - 14:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Buurttuin Dakpark

Hudsonstraat 111
Rotterdam, 3025 CE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Dakpark
Phone: Onbekend
Email:
Website: Visit Organizer Website