Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Eindejaarsplantenjacht in het Waalbos

Zaterdag 27 december doet Stichting Natuurbeheer Waalbos mee aan de eindejaarsplantenjacht van Floron, de landelijke wilde plantenvereniging. Er zal een wandeling van ongeveer een uur gemaakt worden waarbij er gezocht word naar nog bloeiende planten.

De eindejaarsplantenjacht is bedoeld is te onderzoeken hoeveel wilde planten er in de winter nog bloeien. Dit is van belang omdat met de wisselende temperaturen, er ook in de winter nog insecten en overwinterende vlinders actief kunnen zijn en deze dan ook nectar nodig. Daarom wordt elkaar in de kerstvakantie de eindejaarsplantenjacht georganiseerd door Floron.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, natuurbeleving en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname gratis. Aanmelden voor deze tocht kan bij info@onswaalbos

december 27 2022

Venue

parkeerplaats Ross Lovell

waalweg 3
rijsoord , Ridderkerk, Zuid-Holland 2988BB Nederland

+ Google Maps

Organisator

ONSWAALBOS
Email:
Website: Visit Organizer Website