Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling De Zachte stad

Al jaren houden Rotterdamse schapen het gras kort. Per jaar produceren ze zo’n 5.000 kilo wol. Tot niet zo lang geleden was die wol bijna niets meer waard en deden we er niet veel mee. Zonde!

Zeker in een tijd met grondstof schaarste. Bovendien zijn klimaat-, energie en circulaire opgaven in de stad ambitieus. Voor al het afval zoekt Rotterdam een nuttige toepassing, ook voor schapenwol. Wol, wat kunnen we ermee? Met ongekend enthousiasme onderzocht ontwerper Christien Meindertsma de kwaliteit van Rotterdamse wol en ontwierp toepassingen voor nu en in de toekomst. Ze overtrof verwachtingen: wat een waardeloze berg restmateriaal leek, blijkt een schatkist vol verrassingen.

Niet alleen voor de warme trui of winterse muts. Juist ook voor interieur-, bouw- en zelfs de muziekindustrie. Met de resultaten van haar onderzoek opent Christien deuren naar innovatieve technieken en toepassingen die eerst onmogelijk leken. Ze geeft de ziel aan de wol terug.

Bezoek de tentoonstelling nu in Rotterdam. De komende anderhalf jaar langs maakt de tentoonstelling een reis langs zoveel mogelijk wijken en buurten. Laat je inspireren. Niet alleen over wat er met wol mogelijk is. De tentoonstelling is ook stof tot nadenken over andere duurzame keuzes die je in het dagelijks leven kunt maken. Zodat je de stad en het milieu kunt sparen.

Luister de Wolcast

Radio Reyeroord+ ging in gesprek met Carolien van Eykelen van de gemeente Rotterdam. Zij moet ervoor zorgen dat alle groene stromen (zoals blaadjes, takken en gras, maar dus ook wol) in 2050 worden hergebruikt. In deze podcast vertelt ze hoe de gemeente met de wol aan de slag ging. De podcast is gratis te beluisteren via de deze link.

De zachte stad op jouw locatie

Wil jij dat bewoners uit jouw buurt ook de tentoonstelling kunnen bekijken? Vraag’m dan gratis aan op jouw locatie. (Bewoners)verenigingen, clubs, organisaties en bedrijven kunnen de materialen lenen van de gemeente. Neem contact op via schapen@rotterdam.nl om de mogelijkheden te bespreken. Laat  in die e-mail jouw locatie, voorkeursperiode en telefoonnummer weten.

mei 01 2023
  ·  
mei 14 2023

Details

Start 1 mei 2023 @ 08:00
Eind 14 mei 2023 @ 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Parkpaviljoen Het Park

Baden Powelllaan 2
Rotterdam, Zuid Holland 3016 GJ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Website: Visit Organizer Website