Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bakkie Buurttuin Dakpark (de dinsdagen en donderdagen in mei)

Op dinsdag, donderdag en zondag in mei opent de Stichting Dakpark de deuren van de ontmoetingsruimte (een Tinyhouse) en is iedereen welkom om langs te komen voor een kop koffie of thee. En … soms is er iets lekkers. Er is altijd wel iets te doen in de tuin. Onkruid wieden, (ver)planten in de kruidenbakken, perkjes bijwerken, gereedschap lenen om in de moestuin te werken, maar ook met z’n allen om tafel met een bakkie … (kom langs en maak kennis met de dakparkvrijwilligers). 

Op zondag noemen de dakparkers het Bakkie Moestuin, omdat ze op zondag met de moestuinders aan het werk gaan. Soms hebben is ook een lezing of een thematische bijeenkomst. Zie de agenda op de website www.dakparkrotterdam.nl voor actuele informatie. Open van 14:00 – 16:00 uur.

Bakkie Buurttuin op het Dakpark

Dinsdag 2 mei.
Donderdag 4 mei.
Dinsdag 9 mei.
Donderdag 11 mei.
Zondag 14 mei.
Dinsdag 16 mei.
Donderdag 18 mei.
Zondag 21 mei.
Dinsdag 23 mei.
Donderdag 25 mei.
Zondag 28 mei.
Dinsdag 30 mei.

Het Dakpark

Op negen meter hoogte en met een lengte van zo’n 1.200 meter is Dakpark Rotterdam één van de grootste dakparken van Europa. Een groene oase in een stedelijke omgeving. Naast een verstrekkend uitzicht op wijk en havens, biedt het park een natuurrijke ruimte. Er is volop plek voor sport, spel en vertier. Menig buurtbewoner is in de zomer voor verkoeling te vinden bij de watertrap. Er zijn BBQ-plekken en het recreatieveld.

Verspreid over het park kom je diverse tuinen en pergola’s tegen. Ook bevindt zich er een Buurttuin met schapen, kippen, moestuinen, fruithaag en avonturenpad. Stichting Dakpark werkt met een groep vrijwilligers en buurtbewoners aan het groenonderhoud op het park en het beheer van de Buurttuin. Iedereen is welkom daarbij aan te haken en te genieten van wat het park te bieden heeft. Op duurzame wijze verbindt het Dakpark zo wonen, winkelen, onderwijs, cultuur en recreatie.

       

mei 04 2023

Venue

Buurttuin Dakpark

Hudsonstraat 111
Rotterdam, 3025 CE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Dakpark
Phone: Onbekend
Email:
Website: Visit Organizer Website