Doe mee aan een inventarisatieavond van de Rotterdamse Florawerkgroep

Roosjes in de put. Ooit de geur van groene appeltjes geroken vanuit een straatput? Als je zulke avonturen wilt beleven, moet je beslist een keer meegaan op één van onze tweewekelijkse inventarisatie-avonden, want daar beleven de vrijwilligers van de Rotterdamse Florawerkgroep dat.

Wie zijn de Rotterdamse Florawerkgroep

De Rotterdamse Florawerkgroep onderzoekt welke wilde en verwilderde planten in Rotterdam groeien. Ze richten zich op het gebied van Heijplaat tot Nesselande en nemen aan de rand stukjes Capelle, Lansingerland, Schiedam en Ridderkerk mee.

Wat doen ze?
Van april tot september gaan ze iedere veertien dagen op dinsdagavond vanaf half zeven op pad (zes uur in april en september). Ze gaan door tot het donker wordt of wanneer ze geen zin meer hebben. Ze verkennen per avond één kilometerhok in twee of drie groepjes. Wanneer ze naar welk hok gaan zetten we in de agenda op de homepage. Sinds 2015 trekken ze daarmee ieder jaar een Noord-Zuid streep door de stad.

Wat gebeurt er met de waarnemingen?
De waarnemingen sturen ze op naar de Verspreidingsatlas en zijn daar terug te vinden. Ze worden doorgestuurd naar de Nationale Database Flora en Fauna (NDFF) waardoor de data lokaal en landelijk gebruikt kunnen worden.

Wie?
Iedereen is welkom, je hoeft geen plantenkenner te zijn, als je maar geïnteresseerd bent in wilde planten (in de stad) en er meer van wil weten. Een stuk of tien mensen gaan heel regelmatig mee op onze inventarisatieavonden, anderen lopen af en toe mee.

Meedoen – kennis maken
Wil je ook een keer mee op pad, stuur dan een mailtje naar Dick Hoek (dickhoek @ planet.nl), dan ontvang je een paar dagen van tevoren een bericht met de plek waar ze verzamelen. Neem een flora en een loep mee als je die hebt.

Lees op de website over de inventarisatieavonden, en nog veel meer over de Rotterdamse Florawerkgroep:

Lees HIER verder