Sint en kersttip: Doneer aan de Vogelklas of adopteer een egel!

De feestdagen komen er weer aan. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau? Waarom dan geen egel in een schoen of onder de boom doen? Niet echt natuurlijk, maar je kunt wel een egel adopteren bij Wildopvang Delft en je ontvangt dan een leuk adoptiepakket. Ook Vogelklas Karel Schot in Rotterdam kan jouw hulp goed gebruiken. Heb je materialen over  wil je eenmalig eenmalig of structureel doneren? Dat kan. Hoe? Dat lees je verder in dit bericht. Met jouw bijdrage kunnen zij de dieren voorzien van de benodigde medicijnen en voedsel.

Adopteer een egel bij Wildopvang Delft.

Het gaat slecht met de egels in Nederland. Heel erg slecht. De afgelopen tien jaar is de helft van alle egels verdwenen! Maar jij kan helpen. Er bestaan gelukkig mooie organisaties zoals wildopvang Delft die, onder andere, egeltjes in het nauw helpen. Egels die naar hun opvang komen hebben vaak een intensieve zorg nodig en blijven langer bij ze als patiënt. Elke egel krijgt daarom een naam. Jij kan een egel adopteren of de adoptie als kado geven. Met jouw adoptie kunnen ze een egel (medische) zorg, huisvesting en eten geven.

Ga naar DEZE pagina, en bekijk de prachtige egeltjes, die je kan helpen met jouw donatie, en vergeet ze ook niet op hun FACEBOOK pagina te volgen, zodat je altijd up to date bent over de egeltjes.  Op DEZE pagina vind je informatie over hoe je op een andere manier kan helpen, door donatie of spullen, vrijwilligerswerk. Wildopvang Delft heeft een ANBI status.

Doneer aan Vogelklas Karel Schot

Vogelklas Karel Schot uit Rotterdam is een opvangcentrum voor (wilde) vogels, egels en vleermuizen, die ziek, jong of gewond zijn en kunnen revalideren. De Vogelklas is voor haar bestaan afhankelijk van subsidies en giften. Met jouw bijdrage kunnen zij de dieren voorzien van de benodigde medicijnen en voedsel. Maar ook kunnen zij hiermee hun opvangcentrum goed blijven onderhouden. Wil je bijdragen aan het werk van de Vogelklas? Geef dan via DEZE LINK je eenmalige gift, of lees op welke andere manieren je de Vogelklas kunt steunen

Periodiek schenken

Stichting Vogelklas Karel Schot geregistreerd als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI). Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om periodiek te schenken aan ANBI instellingen zonder dat deze giften vastgelegd hoeven te worden bij een notaris. De Belastingdienst heeft daartoe een (eenvoudig) model schenkingsovereenkomst gemaakt. Dat formulier kunt u HIER downloaden. Uw voordeel: voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag. Aan de Vogelklas biedt dit zekerheid. Door niet incidenteel, maar structureel te schenken, kan de Vogelklas dieren in nood blijvend helpen. Overweegt u uw schenking vast te laten leggen? Neem dan contact op via donateurs@vogelklas.nl. Zij helpen u graag met de afhandeling van het formulier.

Steun in natura

Wil je de Vogelklas graag steunen, maar dan met goederen? Ze kunnen altijd materialen gebruiken. Op dit moment zijn ze met name op zoek naar:

  • hogedrukspuit (ten minste 5 liter)
  • kaplaarzen vanaf maat 36 tot 46
  • blenders om voedsel in te vermalen
  • persoonlijke beschermingsmiddelen (mondkapjes, handschoenen, schorten en haarnetjes)
  • inktpatronen voor printer Canon Pixma MG5750 en Epson XP325
  • honden- en kattenvoer, uitsluitend in blik
  • houtsnippers
  • graszoden

Zie je dat in je bedrijf materialen overbodig zijn, vraag dan ook je werkgever om de Vogelklas in natura te ondersteunen! Het rekeningnummer van Stichting Vogelklas Karel Schot is NL68 INGB 0004 0496 13.

Je kan Vogelklas Karel Schot ook op FACEBOOK volgen.