SCHONE SCHIE! Zaterdag 24 maart opruimmiddag

Met z’n allen een beetje is samen veel!
Vele handen maken licht werk. 1 + 1 = 3. Je kent het wel. Als je samen je schouders onder een klus zet, is het zo gepiept. En als wij, samen met honderden andere vrijwilligers zaterdag 24 maart, een stuk Schieoever opschonen, wordt het milieu per strekkende meter beter! Doe je mee? Project Schone Schie!
Schrijf je hier in: https://schoneschie.nl/

Er wordt om 12.00 uur gestart!

Iedereen heeft het druk. Grootschalige projecten vragen tijd, aandacht en commitment. Maar wist je dat je al in een half uur een grote impact kan maken op het milieu? Dit is het plan: een half uurtje lopen, bukken en prikken. Jij samen met honderden anderen. En dan handen over elkaar en genieten van hoe snel we met elkaar het verschil kunnen maken.

Hoe het allemaal begonnen is
Ken je die spookverhalen van enorme drijvende eilanden zwerfplastic in de oceaan? Voordat bijvoorbeeld een plastic flesje zich daarbij aansluit, heeft het een hele reis achter de rug. Uit een auto gegooid. Op straat gekomen. In de berm gewaaid. Nog wat verder gerold, en zo de sloot in. Dan de rivier in, dan de zee, en zo verder tot het haast niet meer op te lossen is.

Tommy Kleyn zag op een dag hoe vervuild de oevers van de Schie waren. Iedere dag fietste hij langs een strook gras vol plastic. Tot hij op een dag een vuilniszak en een prikker meenam. Binnen dertig minuten was de vuilniszak vol. En de volgende dag weer. En de dag erna ook. En voor Tommy het wist was een heel stuk Schie, zomaar Schone Schie. En hij liet via social media de hele wereld mee kijken. Project Schone Schie was geboren. Eén man. Eén vuilniszak per keer. Eén meter per dag.