Fotograaf: Selma Hengeveld

Rotterdamse Parkenmaand: Treetags in Het Park.

TreeTags tonen het belang van bomen in het Park

Fotograaf: Selma Hengeveld
Fotograaf: Selma Hengeveld

“ik lever jaarlijks 505 dagen zuurstof voor één persoon.”

Treetags

Er zijn in het kader van de Rotterdamse Parkenmaand 50 zogenaamde TreeTags aan verschillende soorten bomen in rijksmonument het Park in Rotterdam geplaatst door Stichting Droom en Daad. TreeTags laten de waarde van bomen zien, zo weet meteen iedereen dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof produceren, verkoeling bieden en luchtvervuiling afvangen. Overal groeit het bewustzijn dat bomen een vitaal onderdeel van ons ecosysteem vormen. De TreeTags maken dit op een duidelijke en toegankelijke manier per boom zichtbaar. Iedere TreeTag meldt bovendien de boomsoort en specifieke gegevens over bijvoorbeeld de CO2 opslag en zuurstof productie.De TreeTags zijn ontstaan in Melbourne en via Engeland, België en Zweden sinds deze zomer nu ook in Nederland te vinden. Pius Floris boomverzorging heeft de TreeTags aangebracht, deze blijven gedurende de Rotterdamse Parkenmaand tot eind september hangen.

Zocher

In het Park wordt sinds oktober 2019 door de gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad gewerkt aan de renovatie van het door landschapsarchitecten vader en zoon Zocher ontworpen 19e eeuwse rijksmonument. Momenteel ondergaat het Park een ingrijpende transformatie om het terug te brengen in de oude glorie.

Lees HIER meer over Het Park.

Parkenmaand 2020

De hele maand september staat bol van wandelingen, tochten, workshops en kleine evenementjes in, of vanuit de mooie parken in onze stad.

Ga HIER naar het overzicht van het volledige programma van Parkenmaand en vind daar ook de link naar alle tickets.