Rotterdamse Parkenmaand 2019

In Het Park bij de Euromast wordt zondagmiddag 1 september de Parkenmaand officieel afgetrapt door wethouder Bert Wijbenga (buitenruimte) samen met een grote groep ‘parkvrijwilligers’. Maar niet nadat Kees Moeliker, directeur Natuur historisch Museum, de groenrede(n) heeft uitgesproken! Vanaf 12.00 uur bent u welkom tegenover parkcafe de Parqiet.

De aftrap van de Parkenmaand wordt omlijst met muziek en theater van de Company with balls en er is Kleurbende voor de kinderen (gratis – aanmelden is niet nodig).

Parkenmaand
De Parkenmaand is een initiatief van het Rotterdams Parkenoverleg en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.  Het doel is de Rotterdamse wijk – en stadsparken meer bekendheid te geven bij een breder publiek. In september zijn er ruim 100 activiteiten in de Rotterdamse parken, met name georganiseerd door de ‘parkvrijwilligers’ zoals wandelingen, workshops, excursies en tochten maar ook zijn er diverse concerten in de parken. Meestal gratis en een aantal tegen (enige) betaling.

Plannen, ideeën?
De organisatie is in handen van het Rotterdams Milieucentrum. Heb je plannen voor een activiteit (wandeling, workshop, tocht?) mail deze dan door op info@rotterdamsmilieucentrum.nl?

parkenmaand.nl

De Parkenmaand is van 1 t/m 30 september. Bekijk het programma op www.parkenmaand.nl het programma wordt regelmatig aangevuld dus kijk regelmatig op de programma-pagina + volg ons op Facebook (Rotterdamse Parken) of Twitter (@Parken010)!

De Parkenmaand is een initiatief van het Rotterdamse Parkenoverleg in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum en wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam, de stichting Droom en Daad, de Nationale Postcodeloterij en het Elise Mathilde fonds.