foto: Willem de Kam

Podcastserie Waterwegverhalen van OPEN Rotterdam

In 2022 is het 150 jaar geleden dat de Nieuwe Waterweg officieel werd geopend. De Nieuwe Waterweg is het laatste stuk van de verbinding van Rotterdam met zee. Met een vijfdelige podcastserie  Waterwegverhalen van OPEN Rotterdam duiken Dore van Duivenbode en Inge Janse in de verhalen van de Rotterdammers die langs de rivier wonen: 5 wandelingen, 5 locaties, 5 personen en 5 verhalen, inclusief prachtige muziek door Joost de Jong.

De podcast is vanaf april te beluisteren op de podcastkanalen van OPEN Rotterdam. Luister HIER alvast de Teaser, en zet het in je agenda.

150 jaar Nieuwe Waterweg
In de stad wordt het bestaan van de Nieuwe Waterweg met verschillende activiteiten uitgebreid gevierd. Zo zien we de verhalen van Rotterdammers en hun rivier bij Verhalenhuis Belvédère, is er een expositie met archiefmateriaal van het Stadsarchief Rotterdam en is er een doorlopend kunst en cultuurprogramma in de wijken ondersteund door Cultuur Concreet. In de laatste week van september is er een Nieuwe Waterweg Festivalweek. Lees verder op de website van OPENRotterdam.

Bron: OPEN ROTTERDAM

Foto: Willem de Kam