foto's  Tom Pilzecker

Parkentip: het Bonairepark

Op zoek naar mooie wandelgebieden in en rondom Rotterdam? Ga dan eens naar het Bonairepark in de Groene Gordel van Hoogvliet. Het Bonairepark maakt deel uit van de Groene Gordel in Hoogvliet, een geweldig gebied om te recreëren, sporten, spelen, fietsen, de hond uit te laten en nog veel meer. Het natuurgebied bestaat uit verschillende parken met ieder een eigen sfeer. Van het Bonairepark en de Heerlijkheid via een ruig groengebied met Schotse Hooglanders naar een visserijgriend met een prachtig weids uitzicht over de Maas.

Arboretum Hoogvliet
Vlakbij het Bonairepark ligt Arboretum Hoogvliet, deze is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Het arboretum Hoogvliet maakt ook onderdeel uit van de Groene Gordel van Hoogvliet en ligt ter hoogte van de Heerlijkheid. Het arboretum ligt op een eiland, genoemd het Hobbiteiland. De Heerlijkheid en het arboretum liggen aan een fietspad (Herikweg) welke de Venkelweg kruist. Er ligt in de buurt een parkeerplaats waar bezoekers hun auto kunnen parkeren. De ingang van deze parkeerplaats bevindt zich aan de Venkelweg.

Het arboretum is gratis toegankelijk en heeft 2 ingangen welke alleen lopend te bereiken zijn. Aan de kant waar Villa de Heerlijkheid ligt, bevindt de ingang zich bij de grote houten pijl in de vorm van grote bomen. Aan de kant van de bebouwing kan men middels een brug het arboretum bereiken.

Lees voor meer informatie over het Bonairepark verder op Rotterdamseparken.nl. Ook kun je hier informatie vinden over alle andere parken in Rotterdam.

Foto’s: Tom Pilzecker