Opzoomer mee: Doe wat liefs voor je buren

Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. December is dé maand om wat liefs te doen voor je buren. Zeker nu het coronavirus Rotterdam opnieuw in haar greep heeft. Maar wat kun je doen nu een straatfeest eigenlijk niet mogelijk is? Heel veel!

Je kunt kinderen vragen om hun schoentje voor de deur te zetten. Chocoladeletters of kerstpakketjes met een lief kaartje rondbrengen bij ouderen, zieken of bij iedereen in je straat. Naar elkaar zwaaien met sterretjes op Oudejaarsavond. Of…  Opzoomer Mee is benieuwd naar jouw idee! Opzoomer Mee staat klaar om te helpen.

Opzoomer Mee helpt
Bedenk met wat buren een lief idee en meld dat aan. Dat kan HIER. Zij steunen je idee met maximaal 150 euro en een brochure met tips en voorbeelden om van je idee een succes te maken.

Kerstbomen en lichtslangen
Dat ging snel… binnen twee weken zijn alle kerstbomen en lichtslangen ‘de deur uit’. Je kunt ze dus helaas niet meer aanvragen voor je straat. Wat wel kan is dat je met een deel van je bijdrage een kerstboom en/of lichtslang aanschaft voor je straat.

Sint en Piet
Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en volwassenen. Ook dit jaar nu de viering misschien minder grootschalig zal zijn als andere jaren. Maar een feest voor iedereen blijft het. En daar hoort een Piet bij die alle Rotterdammers verbindt met het kinderfeest en niet verdeelt. En die Piet heeft roetvegen of andere kleuren maar is niet meer zwart. De gemeente geeft vanaf dit jaar geen subsidie of ondersteuning meer aan een viering met Zwarte Pieten. Dat staat in een besluit van de Rotterdamse gemeenteraad. Dit betekent dat Opzoomer Mee geen aanvragen voor Sinterklaasfeesten met Zwarte Pieten kan steunen. Aanvragen voor viering met roetveegpieten of leuke alternatieven zijn van harte welkom.

Aanvragen                                                                                                                                      Elke straat in Rotterdam mag meedoen. Daarbij geldt wel: één aanvraag per straat en op=op. Bespreek je idee vooraf met wat buren en betrek hen bij de uitvoering.

Je kunt tot 15 december de bijdrage aanvragen om wat liefs te doen.

Corona-stoplicht
Coronamaatregelen kunnen veranderen… kijk daarom altijd op de website’s corona-stoplicht wat op dat moment wel en niet mogelijk is.

Vragen?
Misschien vind je het antwoord bij  veelgestelde vragen. Je mag natuurlijk ook even bellen met de projectleider van jouw gebied.